trening på 30 minutter, tilgjengelig og gratis!

Jogging 913

Klar, ferdig, løp! 4x ett minutt, med 30 sekunders pauser. Klart du kan!. Rask gange i samme intervaller er like bra!

Det at vi får opp pulsen litt et par ganger i uka er den aller viktigste treningen. For travle småbarnsforeldre betyr det at når du ikke har tid eller overskudd til noe trening overhodet er det faktisk gull verd å gå opp ei trapp og bli litt ampusten et par ganger i uka. Det gjør en stor forskjell for helsa, sier folk som kan noe om dette.

Så ja, det er mye som er fint og lurt, men ambisjonene våre henger ikke alltid i hop med virkeligheten. Så la oss være realistiske, de fleste av oss får ikke trent, les mosjonert!  så mye som vi ønsker, og de færreste av oss har Birken og annet i samme sjanger som mål. Men vi trenger å bevege oss.

Så hvordan få det til?

Nytt semester, og nye kabaler legges i forhold til jobb, barn, og fritid. Jeg har ikke hatt en fast aktivitet på på kveldstid på min plakat siden jeg fikk barn. Jeg har gått på treningssentre som har fleksible løsninger, og jeg har spilt tennis på fleksitid (yes me and Carmela Soprano!). Når man har så mange valg kan det lett bli ingenting. Så nå er torsdager kl 20.00 min tennistid. Og jeg har fått det til i fire uker nå, uten at noe jeg MÅ har kommet i veien, hurra!

Nå skal jeg overbevise deg om at jeg har et løpeprogram ALLE kan klare. Det går som følger:

 • Gå ut av døra di
 • Varm opp ved å gå i 15 minutter
 • Løp det du orker (på ditt nivå, kanskje det er å gå så fort du kan, i stedet for løping?) i ett minutt
 • Gå i 30 sekunder
 • Løp det du orker i ett minutt
 • Gå i 30 sekunder
 • Løp det du orker i ett minutt
 • Gå i 30 sekunder
 • Løp det du orker i ett minutt
 • Nå har du 10 minutter og 30 sekunder til å komme ned i puls, før du igjen står utenfor din dør. Du har vært ute i 30 minutter. Du har bare løpt i 4 minutter, men du har vært høyt oppe i puls, du er sliten, og du har hatt deg en god treningsøkt.

4 x ett minutt, en gang i uka, det klarer du! Og selvsagt kan du jogge i 20 minutter i stedet, med 10 min oppvarming, om du ønsker det. Eller bytte på langkjøring og intervaller om du f eks får til to løpedager i uka. Mulighetene er uendelige. Bare få opp pulsen!

Jeg har ambisjoner om å gjennomføre dette løpeprogrammet en gang i uka, spille tennis en time i uka, og gjøre styrketrening hjemme på stuegulvet en gang i uka. Pluss et kvarter yoga i uka.

Styrketrening som følger:

 • 10 armhevinger (fra knærne) og 30 sekunder planke x 3
 • 20 x  3 ryggøvelser på ball
 • 100 x diverse mageøvelser

Denne uka har jeg fått til løping, yoga og tennis. Håper jeg får til styrke også.

Jeg har også begitt meg inn på et veddemål om noe jeg skal klare før sommeren. Og det kan bli så pinlig at jeg ikke kan tape. Samtidig så klarer jeg ikke helt å forstå hvordan jeg skal få det til. Kommer tilbake til det.

Til slutt linker jeg til et joggeprogram som fikk meg i gang våren 2012.  God løpetid, om du fikk lyst!

Fikk du lyst til å løpe???

God dag, til deg fra meg!

Ellen

4 tanker om “trening på 30 minutter, tilgjengelig og gratis!

 1. Har aldri hatt lyst til å løpe.. og fikk nok ikke det nå heller, desverre, for opplegget ditt høres jo bra ut! 🙂
  Nå kan jeg jo skylde på helsa også :-P, legen har faktisk sagt at jeg ikke bør jogge/løpe, pga plantarfasciitt. Heldigvis er jeg stort sett såpass bra at jeg kan gå turer i marka, så da gjør jeg det istedet. 😉

  Lykke til med treninga, og riktig god lørdagskveld!! 🙂

  Liker

 2. Hehe, ja jeg fikk lyst til å løpe! Jeg er lett å begeistre sånn, men ikke så god på å holde ut i lengden. Begynte å løpe etter det forrige opplegget du la ut (fra KK), og det var utrolig gøy! Kult å kjenne formen stige så raskt 😀
  Men så fikk jeg bekkentrøbbel etter noen uker og måtte ta en liten pause, og siden kom jeg liksom aldri igang igjen… Nå måtte jeg nok begynt helt fra skratsj igjen, og er igrunn ikke motivert nok kjenner jeg. Men kanskje styrkeprogrammet ditt? Har ihvertfall hatt en tanke om å gjøre planken daglig. Det er jo en bitteliten begynnelse!
  Takk for inspirasjonen 😀

  Liker

  • Planke er en bra begynnesle. Og så er det det at om man har gjort det før så stiger formen raskt. Jeg har begynt på nytt igjen nå, og må det stadig vekk. Det er jo alltids en forkjølelse eller ferie eller hva det skal være som kommer i veien. Og så kan man jo gå fort istedet for å løpe! Lykke til!

   Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s