kloke, rause gamle damer om valget

Drivhus

Her vet m hva man har. Jeg ønsker meg et nøkternt og enkelt samfunn. symbolsk vist som drivhus av gamle vinduer. Ønsker meg et sånt et også.

– Jeg har ni barnebarn og jeg tror de kommer til å stemme forskjellig alle sammen

– Ja, jeg sier det til dem, det er det samme hva de stemmer bare de stemmer. De må gi sin stemme!

– Ja, jeg har sagt til dem at de må stemme ellers har de ikke noe de skulle ha sagt i de neste fire årene.

Damene var enige. Hun ene i i rullestol og hun andre på stol ved siden av. De var på tannlegens venteverelse.

Jeg beundrer deres raushet. Jeg synes det er stort at de er så åpne.

Jeg er ikke så åpen. Jeg tenker ja, jeg kunne stemt på alle partier under ulike omstendigheter, bortsett fra ett parti. Jeg kan ikke forestille meg at jeg noen gang skal stemme Fremskrittspartiet, og jeg er svært bekymret for at de skal komme i posisjon.

En gang på 80-tallet da folk begynte å omfavne Fremskrittspartiet gikk jeg inn på Lorry i Oslo. Der satt det noen karer som hadde langt mer erfaring i å være på bar enn de fleste av oss får i løpet av et liv. En av dem sa med høy og klar røst:

– For meg å tro på Carl I Hagen er som for en jøde å tro på Hitler.

Og ja. Det er noen andre folk med nå. Carl Ivar, Pål Atle og Thor Mikkel er byttet ut med Jensen & Co. Innholdet er det samme, bare nytt papir utenpå.

Jeg snakket med to fengselsbetjenter i går. De sa at de innsatte stemmer Fremskrittspartiet. Og forstår ikke at de selv vil få det mye verre med Fremskrittspartiet i posisjon.

Det gjelder for oss alle.

Raus eller engstelig. Håper du stemmer i morgen. Uansett, jeg mener det. Og stemmer du Fremskrittspartiet så mener jeg vel ideelt sett at det er bedre enn å ikke stemme. Selv om jeg får helt vondt i magen av å tenke på kva de kan stelle istand.

Dermed avslutter jeg med hva @nicecap sa på Twitter i går:

– Høyre, Venstre og FrP vil gjøre tilgangen til alkohol enklere og billigere. Eller «styrke rusomsorgen», som det kalles i debatten!

Godt valg!

5 tanker om “kloke, rause gamle damer om valget

 1. Tilbaketråkk: mine beste fra september, og valgresultatet | ellens oase

 2. Leste partiprogrammer sammen med 13-åringen min her, og i FrP sitt sto det bla at de vil avskaffe sametinget og likestillingsloven…! Jeg er vel naiv kanskje, men jeg trodde ærlig talt ikke det gikk an å si sånt i dag og fortsatt bli tatt på alvor i samfunnsdebatten!?
  Det blir en spennende kveld, kjenner jeg.

  Ellers er jeg i den litt snåle situasjonen at jeg i alle år har vært medlem av RV/Rødt, men allikevel alltid har stemt på Inga Marte. Hun er en veldig god venn av meg, OG hun er en meget dyktig politiker som jeg virkelig mener fyller en viktig plass på tinget. Så da så!
  Godt valg 😀

  Liker

 3. Jeg ønsker meg også et sånt drivhus. Og jeg snakker også mye politikk om dagen – også med min tiåring og min elleveåring. Og jeg forteller dem om at alle partier vil noe bra, alle vil ha sykehus og skoler og veier og sånn – men at de vil det på forskjellige måter. At det er viktig å stemme og mene og ta ansvar. Og så sier jeg faktisk også ganske tydelig at Frp er det partiet Mamma og Pappa absolutt ikke synes bør få noen særlige stemmer. Og så er vi veldig spente nå.

  Liker

 4. Det skal innrømmes at jeg EN gang har stemt FrP… da jeg var 18 år og nettopp hadde fått stemmerett.. ( ja, det var på 80-tallet engang..)
  Siden dengang har jeg lært «både dette og hint».. og jeg skal selvfølgelig bruke stemmeretten min i morgen også, men FrP blir det ikke!! 🙂

  Godt valg, Ellen!

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s