drømmeferie med litt større barn

Image

Merkede løyper hele veien. En fantasstisk jobb noen ukjente snille gjør på dugnad!

De fleste av disse bildene tok jeg i onsdag 7. august. I går var jeg på jobben. Det er utrolig hvor kort unna en sånn fantastisk tur kan være.

Min eldste sønn og jeg gikk fra Langedrag til Dalabu. Vi sov der i to netter og gikk tilbake til Langedrag igjen.

IMG_7324

Endelig framme! Og sinnsykt sitne.

Jeg er blodfan av Den norske turistforening, løypene og hyttene. Jeg har ikke gått i fjellet siden jeg ble mamma, men jeg er henrykt over at jeg kunne gjøre det igjen, og gi denne opplevelsen videre. Til en kar på 11 som bar og trasket 11 kilometer i stein og ur til vi til slutt fant denne herlige hytta. Dagen etter var vi så slitne at vi var sjeleglade for at regnet øste ned så vi kunne spille ludo, sjakk og kort, sove midt på dagen og spise. Og fyre. Hente vann, vaske opp, og snakke. Bare vi to. I to døgn snakket vi bare med hverandre.

Image

Utsikt fra en av de to hemsene.

Den siste natta våknet jeg av det jeg trodde var mennekelyder, men beroliget meg selv med at jeg hadde drømt. Da vi våknet neste dag viste det seg at det hadde kommet to fyrer som hadde listet seg inn på et rom i natten. De hadde skrevet en liten lapp til oss, revet ut av et kart. Det sto:

God morgen, beklager at vi kom så sent. Hilsen Martin og Otmar.

De sov da vi gikk, men vinket fra trappa da vi var på vei tilbake til Langedrag og snudde oss mot hytta for en siste titt.

Image

Ballansekunst i 11 kilometer hver vei.

Vi så fire reinsdyr, ganske mange sauer og hørte noen fuglelyder vi aldri hadde hørt før. Fikk noen nye myggestikk. Fikk bruk for plaster og hentet vann i en bekk som var godkjent av mattilsynet som drikkevann. Vi så en god del bæsj fra elg, sau og geit.

Og ungen min fortalte om to kompiser han har, han sa:

– De har et helt glass med bæsj.

– Å, sa jeg.

– Ja, sa han. Det er PROSJEKT.

– Å, sa jeg, det er jo kjempespennende, er det lik bæsj, eller fra forskjellige dyr?

– Fra forskjellige dyr, sa han.

Heldiggriser tenkte jeg. Tenk at de får forske på bæsj på skolen. I fjerde klasse.

IMG_7341

Til sæters.

Jeg skal ta meg barna på fjellet igjen.

Her er link til Den norske turistforeningen.

Er du en glad fjellvandrer?

6 tanker om “drømmeferie med litt større barn

 1. Tilbaketråkk: hva folk vil ha, og mine favorittposter august 2013 | ellens oase

 2. For en utrolig koselig tur – opplevelser hele veien i mangfold.
  Om dere ønsker dere så langt som til Danmark – Lejre rett utenfor København – bo og lev en uke eller to helt, helt i samsvar med hvordan vikingene har levd – fantastisk 🙂

  Liker

 3. Herlig tur! Så fint : dere to sammen. På fjellet. Jeg synes livet bli lett på fjellet,iallfall nå det er en hytte man kan være i når det regner 🙂
  Veska kom igår. Jeg liker den Skikkelig godt! 🙂
  Håper du har gode dager.
  Klem sørfra

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s