Lykken og vemodet – to sider av samme medalje

I går slo jeg på Reiseradioen akkurat da » Stilleste gutt på sovesal én» med Lillebjørn Nilsen fløt ut av høytaleren. Verandadøra sto åpen og familens yngste og jeg hadde nettopp spist ferdig frokosten på trappa, da denne prikken over sommerfølelse -i-en fylte rommet.

IMG_7143

Ferdig med lunsj i en bakårdskafé i gamlebyen i Fredrikstad

Lillebjørn sang, og visa fortalte som alltid til slutt om da han kom hjem igjen:

… og Mamma fikk se sommerens resultat: Jeg hadde lang fin lugg og fine bollekinner, hadde vrikka foten som seg hør og bør. Hadde fått no’n nye venner, hadde felt no’n flere tenner. Men ellers var jeg akkurat som før.

Og sannelig, da kom det faktisk en god del tårer. For min største gutt er alene på leir for første gang akkurat nå. Han har vært borte i 7 dager. Vi har ikke hørt noenting fra ham, og det lover godt.  I dag torsdag skal jeg reise og hente ham.

IMG_7146

En riktig gammel gate i gamblebyen i Fredrikstad

Jeg er glad og spent på hans vegne, det er viktig og bra for ham og være litt uten oss. På veien til selvstendighet. Jeg gleder meg stort til å se ham igjen og til å høre alt han vil fortelle.

Og samtidig er det er så vemodig.

Slipping through my fingers all the time, er sangen som for meg passer til dette. Sunget av Meryl Streep til Mamma Mia. Med tekst!

Hender det at du kjenner at lykken og vemodet går hånd i hånd?

God dag til deg fra meg!

Ellen

3 tanker om “Lykken og vemodet – to sider av samme medalje

  1. Forstår hva du snakker om. Eldste her kom hjem i går. Nå har hun ikke vært på leir, men vært en uke alene hos mormor. Da jeg spurte om hun hadde savnet oss var svaret: «Ikke egentlig!» Så trist, men allikevel så deilig!

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s