Gul veskevinner og damemagasiner – noe for oss?

Image

Det svenske magasinet KVINNA nr 03/13

Jeg føler meg igrunnen ganske tom når jeg har lest et magasin, eller ukebla’ som jeg synes at det egentlig heter. Men disse glansede bladene kommer jo ikke hver uke, så det blir jo feil. Nå men. Det hender at jeg kjenner at det kunne vært perfekt med et damemagasin. Og noen av disse gangene kjøper jeg et. Selv om jeg har lest om solfaktor og rare, upraktiske, dyre og ofte stygge klær for damer siden jeg var liten jente så hender det at jeg gjør det likevel. Kjøper. Og det er ikke så vellykket. Jeg får mye mer ut av blogglesing og avislesing. Men. Noen ganger. Er et magasin den trøsten eller premien jeg tenker at jeg fortjener. Men det er feil. Og mer feil har det blitt etterhvert som bladene nesten bare inneholder ting man kan kjøpe, luxus eller budget. Priser og forhandlere. Det er ikke det jeg er ute etter. Egentlig.

Denne våren har jeg kjøpt to blader for å lese om Mammadamen, og for å lese en artikkel skrevet av Frøken Makeløs. Men ut over det er det aller meste av det jeg leser er BORING! Hvorfor gidder jeg?

Nå har jeg vært på Campingtur i Sverige. Og jeg kjøpte Svensk Se og Hør og fikk endelig lese meg litt opp på Madde og Estelle som skulle få et søsken og det viste seg ikke å stemme, men bare noe hoffkommentatorene var enige om at kunne passet fint. Ja ja, jug fra ende til annen, men det veit jeg jo.

Så fant jeg dette bladet KVINNA da. Cover-kvinnen Cameron Diaz – medviten stilikon skulle vise seg at var en promotering av en klokke hun lar seg avbilde med. Over flere sider. Så var det Skapa din egen fotosamling som jeg tenkte handlet om å lage fine samlinger av egne fotos. Det handlet om å skape seg en anseelig samling fotoKUNST!

Videre kunne jeg lese om hester fra den spanske rideskolen i Wien, om Enken som gjorde Veuve Cliequot kjent, mer om klokker og jenter kledd i Louis Vuitton fra topp til tå på en reise rundt i Europa der alt kan skje. Jaha. Dette ble en historiefortelling som ikke handlet om meg. Selv om jeg har eid ei flaske gul enke en gang.

Men altså hva skal man lese da? Ja bøker selvsagt, og aviser og smarte magasiner som går i dypet av debatten. Men det er ikke alltid jeg orker det. Må kanskje bare orke det. Men hvis ikke da. Når jeg er litt syk kanskje. Da kan jeg vel lese litt lettbeint overpriset underholdning. Eller hur?

Hva leser du når du trenger energisk påfyll uten å ende opp mer sliten og tom etter lesingen. Hva leser du som gir livslyst og glede, helt på ordentlig?!

Fortell, fortell!

Og  til slutt en heldig vinner av den gule veska: Det ble nummer 29: JORUNN! Hurra for deg! Send meg en epost med adressen din så kommer veska til deg.

God dag alle, vinnerlykke eller ei!

Og PS 2. Heia Fotballjentene!

4 tanker om “Gul veskevinner og damemagasiner – noe for oss?

 1. Takk for at du setter ord på noe jeg alltid har følt når jeg leser ukeblader! …senest i frisørstolen her om dagen: Da kom jeg, ennå en gang, fram til at det faktisk var bedre å sitte og gruble, fundere og titte rundt meg enn å lese i de bladene (før jeg kom på at mobilen lå i veska og at twitter var et tastetrykk unna…). Jeg har alltid følt at det feiler meg noe hver gang jeg åpner et blad og får den hule følelsen i magen.

  Hva jeg leser? Alt jeg kommer over som jeg kan settes inn i en sammenheng med noe jeg vet eller kan noe om fra før. Gjerne noe som kan hjelpe meg å forstå meg selv, barna mine, samfunnet rundt meg, elevene mine, kollegaene mine etc. bedre. Det er mitt prosjekt. – Å finne ut av denne kloden jeg havnet på. Og når jeg ikke leser skrift, så leser jeg mennesker – og diskuterer oppdagelssene med min bedre halvdel 😀

  Liker

  • Åh, dette kjenner jeg meg igjen i! Så godt sagt. Jeg skulle så ønske at jeg kunne lese noe på papir igjen. Som ikke er kjendiser eller reklame, eller som får meg til å føle meg utilstrekkelig. Gjerne hos frisøren. Utenfor den elektroniske verden. Og ja: Twitter har mye å by på!
   Så hyggelig at du fant veien til bloggen min fru Nygaard- Eriksen!

   Liker

 2. Jeg leser krimbøker. Når jeg i det hele tatt får tid til å lese. Og som du sier så gir blogger meg ganske bra påfyll. Når man leser litt varierte blogger får man jo litt av alt. samfunnsdebatt, humor, tristhet, you name it. Og så liker jeg foreldre og barn. Det leser jeg med liv og lyst hver måned..

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s