how to stand by your man – or woman!

Parforholdet. Familielivet. Får man dette til å fungere bra så har man et solid liv. Og så er det så vanskelig. Klarer vi å skape gode relasjoner i familien gir det ringvirkninger til alle de andre vi omgås, og alle dem barna våre omgås også. I jobb og skole. Om hjmme er et sted vi finner ro og trygghet så er livet godt. Selv om det stormer på jobben og i andre sammenhenger. Da har vi krefter og overskudd og mulighet til å gå igjennom store utfordringer. Men det er jo så vanskelig!

Jeg har lest noen spaltemeter om samliv og konflikter. Spørsmål og svar rundt enkeltsituasjoner. Som nok er et bra barometer på hvordan et samliv fungerer. Som sier noe om helheten rundt. Så kom jeg over et intervju med samlivsterapauten Sissel Gran. Intervjuet i Magasinet av Eivind Sæther går helt inn i kjernen av hvordan vi mennesker fungerer følelsesmessig. Enkelt og brutalt. Jeg ville gjengi essensen av det intervjuet her. Men så ble det sorte streker og understrekninger hele veien da jeg leste intervjuet på nytt. Umulig å velge ut noe som står mer ut enn noe annet. Det står ut alt sammen Alt hun sier. Dette er artikkelen jeg må ha liggende godt synlig, og lese igjennom hver gang det spissser seg til her i heimen og jeg blir redd for at alt skal gå i stykker.

Så jeg tenkte at jeg kunne legg inn en link her. Men ser at intervjuet går i kategorien Dagbladet pluss, og det koster penger, så jeg kan ikke bare gjengi det hele her. Sissel Gran jobber med å skrive boka «Det er slutt». Hun har også skrevet et essay i Morgenbladet som er utgangspunktet for dette viktige intervjuet.

Essayet heter:

DET PRIVATE LILLE HELVETE

og det ligger åpent på Morgenbladet, så bare å klikke seg videre på lenken over.

God lesinig, også for deg som ikke lever i et parforhold. Dette er menneskekunnskap. Så enkelt, så vanskelig.

Leser du øyet stort og vått av alle samlivs- og familiespalter du kommer over?

En tanke om “how to stand by your man – or woman!

  1. Tilbaketråkk: gikk du glipp av mine julifavoritter har jeg plukket dem ut til deg her! | ellens oase

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s