den fineste tiden

Image

Gammel Akeleie. Vil du ha frø så kan jeg sende deg!

Image
Gamle kjeler funnet i bryggerhuset vårt. Og geranium. Alltid geranium. Pelargonia. Mårbacka. eller er det dronning Ingrid?

Dette er den fineste våren jeg har hatt på flere år. I jobb, på vei oppover på alle vis kjennes det som. Jeg har hatt flere vårer med delvis eller hel sykmelding. Nå er jeg frisk. Har jobbet 70% siden august. Fra neste uke blir det 80 %.

Man nyter ikke våren når man ikke klarer å jobbe. Sånn var det for meg. Nå når jeg er meg selv igjen nyter jeg våren. Hurra, det er nå alt liv bruser og eksploderer. Det er et eventyr!

Den aller fineste tiden ute er nå. I hagen. Syrinene blomstrer ennå. Spirea. Brudespirea, faktisk. Det er kort lykke, og sikkert derfor jeg egentlig bare har lyst til å sette meg ned og se på at det gror. Og lukte.

Håper våren en fin tid for deg!

Klem og god dag fra Ellen

5 tanker om “den fineste tiden

 1. Hei Karl, velkommen til bloggen min, og takk for at du sier at du tenker jeg har mye å gi. Veldig interessant hva som skinner igjennom sånne små bloggtekster. Gøy når jeg rører ved noe.
  Ja, jeg er enig med deg i at man skal nyte våren selv om man er syk, men jeg hadde ikke en somatisk sykdom, jeg hadde slitt meg helt ut mentalt og kanskje også fysisk for jeg mistet all energi og lyst til å gjøre noe som helst. Det ble det redsel og tungsinn av. Nå er energien tilbake, jeg har jobbet meg igjennom et helt skoleår og fått til masse viktig og gøy. Jeg har overskudd til å være mamma OG å jobbe, og det er en stor seier for meg. Og jeg har tenkt å holde meg på 80% jobb. Det er bra synes jeg.

  God dag og takk for at du bidrar Karl!

  Liker

 2. Hei Ellen, fant veien hit gjennom andre jeg følger. Vår alles kjære «mormor», var det vel. Har tittet litt på bloggen din og gjort meg opp tanker om at du har masse å gi. Kommer sikkert ikke til å bli første besøket her, kan jeg si og med hånden på der du vet. Hjertet. 😉

  Fint å høre at det går «oppover» for deg. Det gleder meg å høre når det gjelder alle. Men sitter igjen med tanker om det du skriver om våren og at en ikke kan glede seg ved den, om en ikke kan arbeide. De tankene har også jeg hatt og i lang tid. Like lang tid tok det vel også å lære meg til å glede meg over den, selv om jeg er 200 % ufør. 😉 Forresten min måte å se det på, litt humoristisk opp i det hele. Med to diagnoser som «kvalifiserer» for 100 prosent, må det vel bli slik? 😉

  Humoren og selvironien ligger lett synlig mellom slagene av ulike slag hos meg. Det er vel også dette som har gjort at jeg i min situasjon har vært nødt til å kjempe meg dit. Til gleden over våren og livet. Det går også an, mener jeg. 😉 Til og med tror jeg at jeg gleder meg mer nå, enn da jeg var frisk. 300 prosent frisk. Det å lete etter alt det positive en kan finne og finner, la det negative ligge mest mulig på hylla, er «saker» av den sorten jeg brenner for. Og forsøker å dele med andre gjennom min egen blogg og andres og i livet forøvrig.

  Som du ser her, og andre plasser har jeg en tendens til å skrive lange kommentarer. Det er meg. Men håper også jeg gjennom disse kan legge igjen tanker som også kan tas med i andres tanker. Men understreker igjen her at her er det litt av hvert som jeg vil stifte enda mer bekjentskap med. Så det er klart og tydelig og ingen misforståelser kan dukke opp. Det gjør de titt og ofte i slike kanaler, er min erfaring. 😉

  Ønsker deg lykke til videre på veien oppover og at våren dukker skikkelig frem i årene fremover også. Du klarer nok å komme deg i 100, det tror jeg. Om du ikke skulle lykkes, eller andre som leser dette, så husk mine ord. Som jeg selv og flere har erfart. Fine dager til deg og ditt fremover. Og takk for det du ga meg ved dette besøket! 😉

  Jeg vil gjerne fortsatt dele både gleder, vår og kanskje en og annen motbakke med deg også. På den måten kan vi sammen i flokk gjøre vår lille del av det å få til et best mulig liv. For alle! 😉

  Liker

 3. Akeleier er så fine! 🙂 Bare så synd jeg ikke har hage eller balkongpotter å så i.. Kanskje senere en gang? 😉

  Ps, du kan enkelt korrigere den feilen som skjedde på lenkesamlingen på bloggawarden. Bare trykk på det røde krysset, så sletter du den, og deretter kan du legge inn den riktige informasjonen på nytt 🙂

  Liker

 4. Hm .. en ny blogg på leselisten. Det er trivelig.
  Montesorripedagogikken er spennende både den som tar for seg de små barna og de noe eldre.
  Så deilig at du skal over i 80% stilling, men ta vare på deg.
  Ha en nydelig vår og en flott sommer 🙂

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s