en deilig bivirkning av å ha barnevakt

Lørdag hadde vi barnevakt. Barna sov hos onkel og tante, de var på båttur i det fine været, grillet og badet. Pappaen og jeg hadde lunsj på brygga, og syklet til 20-års Jubileumsfest i Aasgaardtrand Kvindelige Badeselskab. En fin dag med kjæresten min. Det skjer at jeg har flere følelser for samme ting, sånn som her. Jeg synes det er lenge at barna skal være ute av huset et helt døgn fordi vi skal på fest. Men så er det så fint for dem å være alene med slekta og gjøre ting litt annerledes enn vi gjør. De lager pizza litt annerledes, de har annerledes frokoster, lørdagsgodt og alle sånne smånyanser som barn observerer. Pappenen og jeg har godt av å være sammen bare vi to, snakke og lese aviser og ha vår egen voksenmodus av og til. Så det er bra med barnevakt. Selv om huset er tomt og stille på morgenkvisten.

En deilig bivirkning av å ha barnevakt er fraværet av det støyende barnetv på morgenen. Det har altså blitt til at de ser på barnetv i helgene. Lenge. Fra de står opp til frokosten er klar. Det kan bli i ti-tida på en lørdag eller søndag. Jeg skulle gjerne forandret på det. Men så synes jeg at jeg regulerer så mye, så litt TV går vel greit. Ah, dette er et dillemma jeg har. Mitt behov for tankens ro, og fellesskap om morgenen. Kanskje heller radio. Når vi setter på radioen i stedet så synes de faktisk det er koselig og.

Hva gjør dere. Er det morgentv i timesvis i helgene hjemme hos dere? Hvis ikke, hva gjør barna på morgenkvisten i helgene?

Beklager, jeg må være mamma! er give away hos meg denne uka. Frem til fredag. Den kan den bli din. Bare klikk deg videre på lenken her.

Fin mandag til deg fra meg!

Ellen

En tanke om “en deilig bivirkning av å ha barnevakt

  1. Tenker dere har hatt det bra både store og små med litt barnevakt. Vi har ikke vært «flinke» til å benytte barnevakt gjennom årene. Det har liksom bare ikke blitt sånn. jaja.
    Når det gjelder morgenbarne-tv i helgene så skar vi gjennom for en god del år siden og sa at «det har vi slutta med her i huset, i stedet har vi filmkveld hver lørdag». Vi var så frustrert over at ungene maste fra klokka seks om morgenen om det var tv snart, all kranglinga foran tv-en, alle slitsomme tiltak for å regulere mengden og så ha helt utslitte, kranglete, tv-påvirka unger allerede før frokost på en fridag. Vi syntes jo det var litt voldsomt å si nei. Men så gjorde vi det allikevel. Og ungene var rett og slett letta. Så nå ligger de lenge på senga og leser, kryper oppi til hverandre og tøyser og leser høyt for hverandre, lillebror finner seg ofte en lydbok og det er mye mer kos og fred og ro før helgefrokostene enn før. Og EN filmkveld i uka gjør film til noe veldig stort og staselig og noe ungene gleder seg veldig til. De velger film etter tur.
    Alle sånne tv- og dataregler må kunne være til diskusjon etterhvert. Det kan bli andre ordninger her i huset. Men det fungerer veldig bra nå, i hvertfall.

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s