Å få kabalen til å gå opp

Kabal # 2Kabal 1

Noe av det koseligste jeg vet er når barna finner glede i å gjøre ting som folk har gjort i generasjoner. Det sier noe om hvor like vi mennesker er. Selv om den ytre verden i dag ser veldig annerledes ut enn da våre barns oldeforeldre vokste opp.

I vinterferien ble det gjennomslag for kabalen. Og her er en fornøyd kar som har funnet ut hvordan det henger sammen dette enmannsspillet.

Har du noen aktiviteter du har gitt liv til i neste generasjon?

God dag fra Ellen

11 tanker om “Å få kabalen til å gå opp

 1. Tilbaketråkk: kabal-scrap | ellens oase

 2. Nå ble jeg litt oppmuntret på egne vegne. Har nemlig vært så sliten de siste to ukene, og da har kabal vært en god, litt tanketom, aktivitet. Men jeg har følt at det kanskje ble litt vel tanketomt og ikke veldig nyttig, så jeg har liksom gjort det litt i det skjulte…;) Nå skal jeg jammen stå frem som kaballegger, og ta ansvar for å føre aktiviteten videre til generasjonen under! Hihihi…!!

  Liker

 3. Det er jo morsomt at du spør om noe sånt, egentlig. Tankevekkende for meg. For oss her er det jo de «gamle» spillene, legobygging, kjøre med biler og traktorer på gulvet (eller ute i snøen), og alt annet fysisk og håndfast som er det grunnleggende alltid. Ferie og hverdag. Det finnes pc og dataspill i små og regulerte kvoter…. og det er film på lørdagskveldene. Men kortspill og tegning (og alt det andre) ruler!

  Liker

  • Ja, det har i det siste gått opp for meg hvor bra de spillende er. Hvor mye sosial trening det ligger i å gjøre dem. Følge rekkefølgen, vente på tur, bli enige om reglene, regneferdigheter som større, mindre enn, like mye, hva blir ti?, og hva blir de ulike terningkombinasjonene? Juksing går jo ikke på dataspill, de er luringsikre. Det er ikke andre spill. Her kreves moralsk enighet og trygghet. Dessuten har de overlevd lenge. Det er ikke uten grunn, forfedrene og mødrene våre gad ikke holde på med dårlige aktiviteter på den tilmålte fritiden de hadde! Og de gamle spillene beviser det!

   Liker

  • Nei altså hos oss er det svært lite iPad. Selv om vi har. Eller noen annen form for skjermspill. Så kan man nesten bli bekymret for det og.
   Bekymringen er en trofast venn, hehe!
   Finfin påske til deg og!

   Liker

 4. 🙂
  Jo – her er det også kabaler og kina-sjakk, og hoppetau og paradistegning og pølsepinnespikking og snølykter og strikking – og en hel haug med andre ute-oginne-aktiviteter som har mange generasjoner bak seg

  Liker

  • Herlig herlig. Synes det er stas at brettspill er i ferd med å bli kult-aktiviteter! Her er det rolleleken som ruler. Men fra i morgen av blir det monopol og amerikaner og kabal og dyrelotto og yatzy. Og ski!

   Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s