Uteglade barn kommer ikke av seg selv

Uteglade barn
Og plutselig kunne noen smøre skiene selv!

Ingen av mine barn har vært særlig glade i utelivet som små. Og det skjønner jeg godt. Det er kaldt og vått og guffent i vinternorge, og når man står stille blir det ikke noe gøy. Men etterhvert har det sneket seg inn en uteglede hos dem begge som er herlig å se. Og jeg håper bare ikke de har hatt det skikkelig dårlig underveis. Jeg tror nok ikke det, men det har vært noen runder med «Barnet liker best å stå ved siden av en voksen når vi er på tur med barnehagen, og når vi har kommet frem så vil han helst at vi skal gå tilbake til barnehagen med en gang». Ja, særlig denne minste herren har nok syntes utelivet har virket helt meingsløst i sine første leveår. Men nå, når han virkelig kjenner på kroppen at dette kalde vinterlandet kan brukes til mye gøy, da må det jo være verd det.

Tror jeg.

Hva tror du?

God palmesøndag fra Ellen


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

5 svar til «Uteglade barn kommer ikke av seg selv»

  1. underveis avatar

    Tja – nei en må jo være ute med dem i hvertfall, for at de skal finne ut av det. Men med våre har vi nok hatt det ganske enkelt – tror jeg. Det er vel et visst samspill mellom flere faktorer. De har alltid vært mye ute – og jeg kan aldri huske at det har vært noe de har strittet i mot. Leke i hagen går visst aldri over, – så det trenger ikke være så mye – bare gå rett ut – og så har vi stort sett alltid vært mye på tur, men ikke nødvendigvis så lange turer. En av de tre strittet mye i mot skigåing i mange år – og ble halt på akebrett i stedet – men så ble det plutselig lettere for det barnet også. Mye leking, tilpasning til dagsform og ønsker og mange koselige raster og god mat bidrar vel også bra. Men de er nok en litt robust og lekeglad gjeng, så det har vel gjort det greit med utelivet.

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Ren idyll Underveis!

      Liker

  2. Livet i Casa Didriksen avatar

    Overskriften din stakk i hjertet.. 🙂 Hvordan oppnå uteglade ban når mamma og pappa er stuegriser?? Sjerpings Didriksen! Ha en fortreffelig søndag. her skal vi i selskap så vi er unnskyldt i dag..

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Ja, jeg er skikkelig takknemmelig for alle de voksne som har dratt ungene våre ut. Det er ikke vi foreldrene, det er barnehage – og sfo personale som skal ha all ærent!

      Liker

  3. Mandagsmor avatar

    Ute om vinter’n er gøy. I 10 minutter ad gangen…. Alle tre ungene har vært sånn. En stund ble de ganske så vinteraktive, men så ble de større og da gikk det over igjen….

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!