Skiskole for nordmenn med ski på beina?

Smetter inn en reklame for skiskole. Ikke fordi jeg får betalt for det, men fordi det er så himla bra. For stor og for liten. 5-åringen vår var på skiskole forrige helg. Han lærte å bremse på lørdag, og svinge på søndag.

Selv var jeg en sånn som aldri lærte å kjøre slalåm som barn, så jeg bestemte meg for at det skulle bli annerledes for mine. Vi bor jo i et land med vinter. Som 40-åring hadde jeg to sinnsykt mislykkede turer i Turisten på Kongsverg friskt i minne, til tross for at de fant sted 25 år tilbake i tid.

Her ligger det an til langrenn!

Her ligger det an til langrenn!

Jeg kjøpte ski og støvler til meg selv og eldstebarnet, og tenkte at jeg var en idiot som svei av alle disse pengene på noe jeg kanskje ikke engang likte. Og bestilte skiskole til oss begge.

Og det var gøy! Å kjøre ski og å mestre noe jeg aldri hadde fått til før. Og det ser jeg i øynene til barna også. Det å mestre skiene, det er helt gull!

I bakkene ser jeg foreldre kjøre med barna i sånne stropper. Det ser for meg ut til å ta veldig lang tid å lære på den måten. Barna har skiene rett frem, de lærer seg ikke å bremse og stole på skiene. Og jeg kan bare forestille meg følelsen av å bli rykket tilbake av sånne stropper i full fart. Hva tenker du om det, noen erfaringer?

Er du glad i ski, bortover eller nedover?

En tanke om “Skiskole for nordmenn med ski på beina?

  1. Tilbaketråkk: skiskole = sikkerhet | ellens oase

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s