Emilie finner en saks…….

Emilie finner en saks

Pappa koser seg hos frisøren! Lillian Brøgger og Arild Ersland, Emilie finner en saks, Cappelen Damm

 

– Skal vi klippe litt eller?

Sa en av mine elsklinger i 4-5 års alderen. Vi lekte frisør og jeg døste til bruk av kam, klyper og andre lekkerbiskner. Noen også med glitter. Spørsmålet hadde samme tonefall som – Vet du hvor kammen er, ville hatt. Jeg våknet brått fra min herlige tilstand i frisørstolen som egentlig var en bitte liten barnekrakk, og formidlet at det ikke var aktuelt å ta frem saksen.

Denne boka er i samme bransjen. Bare at her sover pappa. Og noen leker frisør, og noen finner saksen. Denne lille boka er så herlig fornøyelig og spennende at både far i huset og jeg er helt henrykte. Det er en spennende historie selv med denne lille teksten og et velkjent tema. Hvordan vil det gå? Og det lurer vi fremdeles på, for vi får bare vite litt. Men sikkert er det at det er en herlig pappa her, som tar livet som det kommer og konsekvensen av å være syvsover.

Jeg har fått denne boka av Cappelen Damm, og jeg har egentlig lyst til å gi den bort med det samme. Men jeg kjenner at jeg må ha den litt først, lese litt mer for barna. Og se på tegningene. De er verdt prisen alene. Dette er den fineste barneboka jeg har sett på veldig lenge. Så hvis jeg klarer å kvitte meg med den så blir det en gi-bort….

Med fare for kreative hårklipper rundt omkring må jeg bare anbefale denne boka på det varmeste. Og trøste med at før eller siden kommer saksen frem, for de aller fleste.

Nå er det fristende å fortelle en historie der saksen ble brukt, men jeg vet om en som ikke ville like det….

Men jeg vet at jeg klippet meg selv ganske sjevt som barn. Gjorde du?

4 tanker om “Emilie finner en saks…….

  1. Tilbaketråkk: barnebok give-away: Emilie finner en saks | ellens oase

  2. Herlig! Husker søsteren min skamklipte meg som barn. Den der må jeg bare få tak i..

    ..men idag er jeg mest engasjert i Høyres abortpolitikk. Kjenner et kaldt gufs fra en fortid der kvinner måtte begå lovbrudd for å få bestemme over kroppen sin…

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s