barn + selvbeherskelse + behovsutsettelse = et godt liv

Behovsutsettelse

Og barna måtte testes. Klarte de å vente et minutt med å spise det de fikk på tallerkenen når de visste at de fikk en godis til etter det minuttet var gått?

Det er gjort undersøkelser med barn som har fått valget mellom det å spise én kake med det samme, eller å vente med å spise den for så å få to kaker senere. Helt konsekvent viser det seg at barna som velger siste alternativ får bedre karakterer, blir bedre i idrett, og får flere venner.

Behovsutsettelse og gjennomføringsevne er helt essensielt for å mestre, som igjen er vesentlig for å få et godt liv. Det gjelder i det store, og i det lille. Som hjemme i familien: – Vi tar i et skikkelig tak nå dere, og så slapper vi av etterpå!

Barn som kan utsette sine behov ved å gjøre lekser før de ser TV, spise skikkelig mat før de får dessert, gjøre en jobb før de får ukelønn og så videre får i følge forfatter av boka «How Children Succeed» Paul Tough, et bedre og lengre liv.

Det viktigste skolene lærer barna er da ikke akademiske ferdigheter, men selvkontroll. Barn som tidlig drilles i å bruke innestemme og ta hensyn til andres behov, gjør det konsekvent bedre enn barn som primært er blitt drillet i fag.

Sitat fra DN 5.01.13

Det viser seg altså at det å tvinge seg til å gjøre en oppgave har stor betydning for et menneskes liv.

Ikke så ellevilt morsomt kanskje, men verdt en tanke eller to.

Dette er en fortsettelse av disse bloggpostene:

barn + mestring = selvtillit

barn + viljestyrke + mestring = selvtillit

3 tanker om “barn + selvbeherskelse + behovsutsettelse = et godt liv

  1. Tilbaketråkk: favorittposter i mars | ellens oase

  2. Jeg tror de blir bedre. Av å vite at samtaler trenger et visst demokrati. Kjøreregler. Det gjør oss oppmerksomme på at andre har behov or å bli sett og hørt også. Vi er et fellesskap, ikke bare en gjeng med bulldosere.

    Liker

  3. Jeg har tidligere skrevet om avbrytelser. Det går på det samme. Vente til det er din tur til å snakke, vente på et svar, la andre få slippe til… det er mange voksne som ikke klarer det. Og hvordan skal da barna lære seg å vente? Ja, barn skal prioriteres, men unger i en alder av 7-8 år som heeeenger på mor fordi de må vite nå nå NÅ MAMMA!!! er utrolig provoserende. Om de blir bedre mennesker av å vente, vet jeg ikke, men de blir nok sett på som hyggeligere om de klarer…

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s