materiell lykke og klær

Jeg skal innrømme at jeg liker pene ting, solide ting, praktiske ting og ting av kvalitet. Men. Jeg er ikke interessert i å ha noe bare fordi andre vet at det er dyrt. Fordi det har en logo på seg som kan få noen til å tro at jeg har råd til dyre ting. Det første jeg husker av disse refleksjonene er Lacoste t-skjorter. Som ungdom ville jeg ikke bli sett død i en sånn. De kostet skjorta, og det visste alle. Jeg tenker sånn ennå. Selv om jeg har blitt mer opptatt av at ting skal vare. Og det har hent at jeg har droppet et kjøp fordi plagget har et synlig merke på seg.

Jeg kom over A-Magasinet fra 16. september 2011. Derfra kommer dette sitatet. Det er sosiolog og professor ved avdeling for atferdsfag Thorbjørn Moum som svarer på dette spørsmålet:

– Livskvalitet er vel ikke det samme for alle?

– Folk har forskjellige verdigrunnlag og mål i livet , så det kan variere. Samtidig har ikke folk alltid korrekte hypoteser om hva som som gjør dem lykkelige. Det er mange som ønsker seg mye penger og materielle goder. Men materialister er i snitt mindre lykkelige enn de som ikke har dette drivet i seg.

Sa han. Og ser man det.

Det kunne være interessant å høre hva slags forhold har du til merkeklær og hvorfor har du dette standpunktet.

4 tanker om “materiell lykke og klær

  1. Jeg er blitt mer opptatt av håndtverk med alderen, og jeg liker også pene ting, men da med perspektivet av at man bør utnytte materialer til sitt fulle potensiale, hvis det først skal brukes til noe. Merkeklær (for merkets skyld) liker jeg dog ikke, og jeg liker generelt ikke å se ut som jeg bruker mye tid på utseendet mitt, selv om jeg jo prøver å være presentabel.

    Liker

  2. Jeg blir glad i og for ordentlige ting, som «virker» (skistøvler som holder meg varm og gir meg en god skitur, de gamle solide skinnvottene som gjør det samme) Jeg vil gjerne at det jeg har skal vare. Og det gjør det jo – det er mest «gammelt» i skapene. Og jeg vil jo gjerne at det jeg har skal se litt ok ut. Men jeg har null forhold til «merkeklær», i hvert fall når det gjelder «fine merker».Det betyr ingenting for meg. (Men i valget av uteklær til barn så synes jeg det er betryggende at det er en produsent jeg har hørt om….)
    Jeg er ikke glad i å bruke mye penger – uansett på hva – og det merkes også på klesforbruket. Så da er jeg sikkert veldig lykkelig 🙂

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s