Et bra bloggkurs

Image

I fjor, altså høsten 2011, gjennomførte jeg et bloggkurs. Det er jeg veldig glad for. Det handlet om innhold først og fremst. Jeg har lyst til å anbefale det kurset. Det heter blogg-LOVE og finnes i bloggen

A Beautiful Mess.

Det er interessant for meg å vite om du som leser har sett noen utvilking i det jeg skriver siden da. For det er en del ting jeg ble bevisst på, og som jeg har forandret og utviklet, og stadig utvikler. Innholdet har forandret seg en del i det at jeg på den tiden stort sett blogget om ting jeg scrappet, og ellers hva som måtte falle meg inn. Nå har jeg en slags plan, men dessverre ikke tid og ro til å blogge så mye om det jeg har mest lyst til. For det trenger konsentrasjon og alenetid noen timer i strekk. Det har jeg ikke så ofte. Jeg har lyst til å skrive om saker som er edgy, som vender og vrir på synsvinkler. Jeg har lyst til å bruke stemmen min til en større trygghet i forskjellighet. Men også til å tørre å ta stilling og standpunkt, og kjempe for en sak.

En annen ting som hindrer meg er at jeg har så ustabil nettilgang, så når jeg har tid er det ikke alltid nett. Men. Jeg synes det er morsommere å blogge etter at jeg tok det kurset, og det er jo egentlig det viktigste for meg.

Da jeg bestemte meg for å ta blog-LOVE kurset hadde jeg vurdert det slik at jeg enten måtte legge ned hele bloggen, eller gjøre noen forandringer. Jeg mistet noen lesere på den reisen, men jeg har også fått noen nye. På et tidspunkt økte lesertallet mitt ganske bra. Særlig i høst økte treffstatistikken fra måned til måned. Til jeg skiftet bloggplatform fra Blogger til WordPress. Siden jeg gjorde det har treffene i bloggen sunket betraktelig, og de har ikke økt igjen. Så jeg lurer veldig på hva grunnen er!

Har du noen tanker eller svar på dette?

Nå har jentene på A Beautiful Mess bloggen laget et nytt kurs som handler om blogg design. HTML. Har veldig lyst til å ta det kurset også. Og tenker at utpå våren en gang kanskje er en god tid for det.

Har du gjort noen grep for å bli en bedre blogger?

10 tanker om “Et bra bloggkurs

 1. Tilbaketråkk: Sykurs online | ellens oase

 2. Tilbaketråkk: A Beautiful Mess fotoapp = LOVE | ellens oase

 3. Takk for fin blogg. Jeg har ikke fulgt den så lenge og kan derfor ikke si så mye om fremgang, men er blitt glad i den allerede :0)

  Jeg er ganske ny i bloggverdenen og kunne godt tenkt meg kurs, men jeg har inntrykk av at bloggkurs ofte handler (for) mye om hvordan bruke andre sosiale medier. Jeg tenker at det vil ta dyrebar tid fra min blogging det å alltid være på facebook, Instagram og twitter m.fl., og at det for min del vil ta bort noe av bloggegleden.

  Er ikke det aller viktigste for en nybegynner er å ha det morsomt med å blogge, finne sin stemme og «kjøre inn» bloggen aller først?

  Hvor mye tid bruker forresten dere bloggere på å markedsføre bloggen på andre sosiale medier?

  Liker

  • Hei Marianne! Så inspirerende å høre at du har blitt glad i bloggen min, det betyr mye for meg!
   Jeg bruker ikke så mye tid på sossiale medier. Her på wordpress har jeg lagt inn sånn at jeg automatisk deler på twitter og facebook for hver gang jeg publisere noe. Så prøver jeg å få til en deling på blogglisten og blogurat for hvert innlegg. Men så har jeg ikke så mange lesere heller… Jeg ser at de som er skikkelig aktive får flere lesere. Så det er nok lurt om man vil satse.
   Dette kurset handler om å finne stemmen sin og skrive, skrive, men også om sosiale medier! Lykke til Marianne!

   Liker

 4. Jeg opplevde en sterk nedgang i antall treff og lesere etter at jeg gikk over på eget domene. Bruker fortsatt WP. Det slo meg at det KAN ha med å gjøre at de som fulgte bloggen på den gamle adressen ikke har oppdatert blogg-adressen og følgelig ikke lenger får rss/feed?
  OG – som nevnt over her: Kan være lurt å ta vekk dette at folk må ha en WP-id eller Gravatar, ja. Jeg har satt opp kommentarkriteriet slik at de som har fått godkjent en kommentar får fortsette å kommentere – uten moderering. Sparer en del jobb. Ikke at jeg har såå mye besøk, at det er et problem med for mange kommentarer, asså… 😉

  Liker

 5. Om kurset gjorde det morsommere å blogge, så var det absolutt verdt det.

  Jeg opplever tekniske utfordringer med de fleste wordpress-blogger. Det tar lang tid å laste inn siden og ofte får jeg ikke kommentert. Det kan kanskje hindre folk å kommentere at man må opprette en wordpress-id (eller gravatar heter det vel) også?

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s