fin og viktig!

Image

En liten fire kilos tass som finner seg i hva det skal være for å få kos. Som koser FØR han spiser, og som forstår at han må være litt mer tålmodig med de som er små, enn med oss som er litt større!

Denne lille historen skjedde i en familie jeg kjenner.  Mammen sier til sønnen sin på 15 år:  – Vi skal få en katt. Ungdommen sier ingenting, men forsvinner momentant opp på rommet sitt, og blir der i flere timer. Mammaen går til slutt opp til sin sønn og finner ham oppløst i tårer. Hun spør hva som er i veien. Han svarer gjennom gråten:

– JEG HAR ALLTID ØNSKET MEG EN KATT!

Amigo blir 15 år til sommeren. Jeg fikk ham da jeg bodde her alene. For oss voksne og for barna er det å ha en katt helt nødvendig føler jeg. En katt på fanget, en som lever helt i nuet, og som har en helt egen evne til å slappe av og sove hvor som helst og når som helst, som tar seg tid til å strekke seg litt ekstra på vei ut og lar oss vente på seg uten blygsel i morgenrushet. Det er katten sin det, hvis eneste funksjon er å skape en stemning av ro og stabilitet når vi andre kjenner at pliktene puster oss i nakken.

Har du et dyr?

3 tanker om “fin og viktig!

  1. Både hund og katt. 🙂 Katt har vi nesten alltid hatt. Hund, de siste 6 år. Og da vi kom hjem med valpenøstet uanmeldt, opplevde vi nesten det samme som du beskriver ovenfor. Datteren vår på 18 som hadde ønsket seg hund hele livet ble nesten sint. ‘Hund? Nå? Når jeg snart skal flytte hjemmefra?’ Hun har tilgitt oss. De er bestevenner. Og skype er fint, nå som hun studerer lang hjemmefra. 🙂 Jeg kunne ikke tenkt meg et hjem uten kjæledyr, selv om det er litt jobb og styr og de røyter og man må ordne pass hver gang man skal ut og reise. Det er nå flest hverdager, og dyr gir lavere blodtrykk, er alltid glad for å se deg, lærer oss å leke og kose og nyte nuet. Yay!

    Liker

  2. Nydelig historie 🙂
    Jada,jeg har en hund. Hun tar mye plass. Lærer meg om tid. Og får meg ut på tur når jeg helst vil sitte inne og spise..Jeg skylder Frøya mye.
    Ha flott tirsdag,kjære Ellen

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s