kreftkontroll

– Dette er en kreftsykdom som må følges opp hver tredje måned de tre første årene, og deretter hvert halvår de påfølgene to årene, sa fastlegen, og gikk ut i fødselspermisjon.

(Dette er en fortsettelse av k – ordet blogginnlegget mitt)

Jeg tar det på alvor, og jeg gråt en skvett da jeg kom ut av legekontoret, men jeg blir ikke engstelig av det, det er ikke noe jeg tenker mye på med negativt fortegn. Det er en erfaring. Jeg søker ikke på nettet etter mer informasjon enn legen ga meg. Jeg legger dette helt i legenes hender, og stoler på det de sier og gjør.

Da jeg skulle på den første kontrollen etter denne samtalen hadde fastlegen min vikar. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forestillt meg, om jeg trodde han bare kunne ta en blodprøve eller noe sånt kanskje. Det viste seg naturlig nok, at det handler om å sjekke de føflekkene man har, og følge med på om de forandrer seg. Så før jeg visste ordet av det hadde legen bedt meg ta av meg på overkroppen. Jeg beholdt det minste plagget på. Det var dessverre av den typen der puppene har en tendens til å komme ganske mye ut på midten, men da jeg hadde kledd av meg fikk jeg meg ikke til å begynne å fikse på det. Så der sto jeg med den skikkelig – dårlig – kjøp – BHen, og prøvde å late som om jeg var helt bekvem. Hallo. I desemberlyset. Det lyset er jo i grunnen litt svakt selv midt på dagen, så han sa:

– Ja-a, du får komma åt det här hållet, det är lite bettre ljus her.

Og det kan man jo si at det er altså, der borte i avdelingen for gynekologi er det er en formidabel lampe. Dermed begynte han å saumfare armene og resten av overkroppen min. Sånn halveis på den reisen sa han til meg – som fremdeles hadde mesteparten av brystpartiet klemt ut midt foran:

– Tycker du det är det obehageligt eller?

– Ja, litt, sa jeg.

– Ja-a, jag är lessen asså! sa han.

Og takk for at han brøt den isen, så jeg fikk slappet bitte litte grann av. Og pustet.

Den BHen er nok på vei ut i det store arkivet kjenner jeg på meg.

Og du: – Følg med på føflekkene dine, og bruk solkrem!

5 tanker om “kreftkontroll

 1. På grunn av jobben min har jeg vært borti denne typen sykdom litt for mye. Med det resultat at jeg og mine velinnsmurte solhattbekledde barn fikk d-vitaminmangel. Så ta tran og ekstra d-vitamin! Fint at legen hadde litt antenner. Kan med hånden på hjertet si at som lege ser man så mange kropper og hullete sokker at vi bryr oss svært lie om en bh som passer dårlig -men det er jo hva man selv føler… Stor klem fra Barbarella

  Liker

 2. Det er en veldig sårbar situasjon og leger er mer eller mindre gode til å huske på at det ikke er like dagligdags for oss som for dem.Noen ganger skal det så lite til – både den ene og den andre veien – før det enten føles lettere eller helt forferdelig.
  Klem!

  Liker

 3. Kjære deg…Jeg lo litt da jeg leste dette.
  Ikke SlemLatter. jeg forstår godt at dette ikke var stas. Jeg synes aldri legesjekker er stas. Jeg blir for tjukk,har for stygt undertøy,er for blek..Jeg tro ikke legene har fokus på undertøy eller hvor brune vi er. De skal jo holde oss friske.
  🙂 Ha fin uke,kjære deg!

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s