gamle ting og barndomsminner – på marked og i security check

Porte clingancourt

Da min kjære og jeg var i Paris i høst dro vi på et helt fantastisk marked som heter Marché de Porte Clingancourt. Vi kjøpte absolutt ingenting, bortsett fra en sånn halvkule med Eifeltårnet til å riste på så snør det. Og denne lille suverniren gledet jeg meg så til å gi til barna. Derfor fikk jeg litt småpanikk da jeg ble spurt hva jeg hadde i bagen på security check. My God, hadde jeg lagt den der?! Jeg pakket ut herligheten og viste til sikkerhetsvaktene. Det lille Eifeltårnet i liten snøstorm smeltet hjertet på den første sikkerhetsvakten. Og jammen kom det ikke et lite gutteansikt til syne i det voksne manneanstiket til han som satt og kikket på skjermen også. Der hadde vi et felles øyeblikk av barndomsminner vi tre, med store smil og – Ahhh, og – Bon Voyage, og – Merci!

Den lille skatten var alt vi kjøpte, og mer trengte vil heller ikke. Men vi så, og så på fine gamle ting fra fordums tid. Vi fant gamle radiatorer, blomsterpotter i størrelse herregård/gods, skulpur av en hest i full størrelse, bøker, tepper, møbler. Her fantes Ludvig XVI stil og Art Deco side om side. Et kjempemarked med antikviteter og endel snurrepiperier.

Neste gang tror jeg jeg må ha funnet ut av hvordan man kan frakte et sånt fuglebur til Norge –

Har du endt opp med noe litt for stort i bagasjen?

2 tanker om “gamle ting og barndomsminner – på marked og i security check

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s