middagsansvar og gratisreklame

Jeg er en middagselsker, og jeg har laget en god del middager. I den lagne perioden jeg ikke var i stand til å jobbe var det mitt mål nummer to for dagen: – Å lage middag til de andre kom hjem. Det første målet var å stå opp, og ta barna til skole og barnehage. I lang tid var de to tingene det eneste jeg fikk til på en dag, og før det hadde jeg bare dette ene målet: – Å lage middag.

Slik hadde jeg det i lang tid.

Da jeg i høst begynte å jobbe i 70% ble jeg nesten uvel ved tanken på å lage middag. Thomas har tatt ansvar. Han lager lister og handler og koker det meste. Jeg står opp og leverer barn, og kommer hjem til middag.

Han har satt igang et helt fantastisk prosjekt med doble porsjoner, så vi bare kan varme opp på de dagene vi har aktiviteter på ettermiddagen. Det er Rema 1000 heftene som har blitt hans venn – og dette er ikke reklame, bare frivillig deling av gode løsninger.

Den eneste ulempen er at når han koker, så må jeg rydde, og det har jeg igrunnen ikke vent meg helt til –

Jeg anbefaler alle som lever med noen som har laget middager i noen år; ta over middagsansvaret!

Jeg ser for meg at vi bytter igjen, om en ti års tid.

Neida, jeg lager litt mat. Litt.

Har du noen arbeidsfordelignetips å dele?

3 tanker om “middagsansvar og gratisreklame

  1. Kjenner meg så igjen i dette med å bli helt kvalm ved tanken på middagslaging… Jeg har en mann som er veldig glad i å lage mat – og flink! – men arbeidsdagen hans varer lengre enn min, så derfor er det mest naturlig at jeg lager hverdagsmaten. Og nå på nyåret har jeg faktisk hatt litt mer overskudd til det, og har – tro det eller ei – begynt å prøve ut nye ting! Det er virkelig et godt tegn på min helsetilstand! :o)

    Liker

  2. Her har jeg også vært den store middagskokken. Og har heldigvis også en som tar oppvaska etterpå – stort sett. Dette året som har gått, så jobbet jeg mye mer utenfor huset enn før – og det ble nødvendig å slippe taket på middagskontrollen – og det var virkelig bra! Det ga mannen ny selvtillit på kjøkkenet – og det ga meg mulighet til å bare være borte og ikke kontrollere alt.
    Jeg lager veldig gjerne mat. Men det er greit at vi er flere.
    Søndagsmiddager lager jeg store porsjoner – så har vi rikelig med søndagsrester på mandag – og noen ganger helt til tirsdag. Et par dager med fisk. Enkle gryter og omeletter for resten. Fredagsmiddag er fast tapas-småmat i stua, stor stas og helgefølelse…

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s