kunst: Andy Warhol

Jackie Kennedy

Andy Warhol: Jackie Kennedy

Dette bildet av Jackie Kennedy er laget av Andy Warhol, eller noen andre. Han var ikke så nøye på opphavsrett. Det var noe av det som gjorde Warhol til en skikkelig rebell. Også blant kunstnere. Han lagde kunst av suppe- og colaboksmotiver. Han jobbet med silketrykk som gjorde at han kunne serieprodusere motivene sine, og samtidig få forskjellige uttrykk – som her der ansiktet ser forskjellig ut på hver kopi. Dette bildet har mange flere Jackier, men jeg har tatt bilde av bare et utvalg.

Hva er det med kunst? Hva er det som gjør at noe bare kjenner man seg vel i. Blant reklame? Ja hvorfor vet ikke jeg, det er kjærlighet uten logisk resonnement, just love for the art. Jeg så en stor Andy Warhol utstilling på Lousianna Museum for Moderne Kunst på -90-tallet, det var stort!

Dette bildet tok jeg i Pompidousenteret i Paris, da vi var der i høst.  And my hart just fell into harmony, so enjoy!

Jeg har skrevet om Lousianna Museum of Modern Art her

Og om Pompidousenteret her

Skulle du gjerne vært en tur innom The Factory på 1960-tallet?

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s