Jogging og bekkenøvelser

Jogging #2

Jogging # 1

Hva jeg digger med jogging er

  • det er 100% tilgjengelig. Fra jeg lukker døren bak meg til jeg står foran den igjen er det 100% trening
  • jogging gir raskt bedre kondisjon
  • det er gratis å jogge
  • jeg har trent tilbake bekkenmuskulaturen med jogging, juhu!
  • jogging gir mye trening på kort tid
  • jogging gir god søvn
  • jogging er bra for hjertet
  • det gir en mental rensing å løpe med god musikk på ørene, få frisk luft og bruke hele kroppen

Jeg begynte å jogge da jeg hadde en liten tass på litt over ett år. En mamma i barnehagen klarte å overbevise meg. For da jeg var skeptisk og engstelig og hvisket til henne at jeg var redd for å tisse på meg, sa hun at det er akkurat det som er greia; når du jogger må du knipe uten at du tenker over det! Og det hadde hun så rett i. Er du en sånn som glemmer knipeøvelser eller egentlig ikke orker å forholde deg til at det er lurt, jogg i vei!

Nå har jeg holdt på med jogging en stund, og jeg har med tiden skaffet meg noen ting jeg synes høyner joggetrivselen – og effekten. Det meste har du sikkert allerede, noe er gratis som løpeprogrammet jeg viser til nederst, og appen Runkeeper (eller kanskje den koster noen kroner, men det er i alle fall overkommelig).

Her er min joggeutstyrsliste:

  • skikkelig gode sko
  • refleksvest
  • en liten iPod shuffle som har bare løpemusikken min på – men spill med den spilleren du har
  • appen Runkeeper som holder styr på løpingen, som jeg nå bruker med treningeprogram
  • hansker, pannebånd, ulltøy, stillongs nå vinterstid, og sports-bh som sitter stramt
  • løpebrodder når det er glatt
  • pulsklokke som jeg endelig har lært meg å bruke ordentlig. Veldig motiverende å se at jeg løper lengre og lengre på samme puls. På den måten får jeg bekreftet at jeg virkelig har utbytte av treningen, og løper både lengre og fortere enn før
  • et sånt magebelte med plass til vannflaske når jeg løper en times tid

Vil du har mer inspirasjon, og et bra program enten du er nybegynner eller det er lenge siden du jogget, så linker jeg til et program som er veldig enkelt å komme i gang med! Den begynner med 6 minutter gange og 1 minutt løping. Dét klarer du!

God tur!

6 tanker om “Jogging og bekkenøvelser

 1. Ble nesten inspirert selv.. Har en «joggekropp» påstår folk. Men det hjelper lite når ryggen er et uvær..

  Har nevnt deg i det siste innlegget mitt, forresten: om personvern og bildedeling på nett. Håper det er greit!

  Liker

  • På et sånt ryggkurs jeg var en gang så fikk vi informasjon om at det bare er bra for ryggen at man er aktiv, selv om det er vondt. Jeg har egentlig ganske vonde knær, men når jeg løper akkurat passe og har trappet opp langsom så blir plagene borte. Jeg blir varm og sterk. Men viktig å vrme opp da, med f eks 15 minutter gange i mitt tilfelle. Hører gjerne fra deg om du hiver deg utpå! Uansett; å gå fort feks med staver er også veldig bra, og like tilgjengelig!

   Veldig stas å bli linket til Sparringsmamma!

   Liker

 2. Jepp..du har frelst meg..Jeg har pause fra uteløping akkurat nå. Kroppen mine er skikkelig fiendtlig til så kaldt som dette! Men: jeg løper på treningsstudio. Tre ganger i uka. Og elsker det! Blir god form. Blir glad. Blir varm!
  🙂 Håper du har god dager.

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s