søndagsfavoritt: potetmultiplikasjon

Image

Det kan kanskje se ut som dette er et oppstillt bilde. Det er det ikke. Dette er en del av middagsforberedelsene forrige helg, og dette synet lå for mine øyne da jeg kom inn på kjøkkenet mens mitt hjertes utvalgt lagde mat. Jeg ba ham ikke røre noe og hentet iPhonen. Jeg fotograferte og spurte om jeg fikk lov å blogge dette motivet.

Som elev og lærerstudent ga matematikken meg mareritt om natta – og om dagen. Fra den dagen jeg begynte å lære matematikk på montessori-vis har jeg elsket matte. Og de naturlige matematiske mønsterne fasinerer meg stort. Nå er jeg glad for å gjøre noe for at noen barn slipper å bli like stresset av matte som jeg var.

At min mann sier:

– Jeg føler nok at dette er den mest naturlige måten å legge potetene på, – dét forstår jeg ingenting av. Vi snakker fra potetene er ferdig skrelte til de skal skjæres opp i mindre biter (Jeg ville ikke engang skrelt dem, med mindre det skulle bli en stappe av dette).

Hadde jeg laget denne middagen ville potetene ligget hulter til bulter. Så dette tablået er også et symbol på hvordan min hjertenskjær og jeg utfyller hverandre.

Men det er en helt annen historie.

God dag med hverdagsmatematikk og forskjellighet!

2 tanker om “søndagsfavoritt: potetmultiplikasjon

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s