kokedagbok med plass for suksess på matfronten!

 

Når jeg lager mat som blir veldig god tenker jeg at jeg skal lage et system så jeg finner tilbake til godbitene, altså kildene. Jeg bruker kokebøker til retter jeg ikke kan utenat, og jeg lager gjerne mat jeg aldri har prøvd meg på før. Jeg har bare ikke funnet et lurt system, og det har jeg i grunnen brukt lang tid på ikke å finne. Til jeg kom på en idé jeg synes virker lovende. Den handler om å lage en kokedagbok. Ikke til å skrive i hver dag, men for suksesshistorier på matfronten. Så når jeg har laget noe jeg blir ekstra fornøyd med så lager jeg en side på det i kokedagboka. Jeg begynte på nyttårsaften, med denne herlige rekka av godbiter:

 • antipasto på italiensk vis
 • langtidsstekte tomater fra Italia
 • tapenade fra Frankrike
 • gresk salat
 • tzatziki fra Hellas
 • hummus fra midtøsten
 • appelsin, ingefær, hvitløk og chillikylling fra midtøsten
 • pitabrød fra midtøsten
 • flamberte pærer fra hagen
 • sprøstekte appelsinvafler til sjokoladeis

Nå har jeg alt i en bok, med sidehenvisning og kokebokkilde. Og en liten kommentar på hva som ble bra og ikke.

Har i grunnen allermest tenkt på å lage en bank for hverdagsretter, så mulig det kommer etterhvert.

Har du et system for favorittoppskriftene dine?

3 tanker om “kokedagbok med plass for suksess på matfronten!

 1. Jeg har en A5 perm som jeg har hatt siden jeg var 12 år som jeg samler favorittoppskrifter i. Jeg går gjennom den med noen års mellomrom og tar vekk de som sjelden blir brukt. Som regel er favorittene oppskrifter jeg har fått av andre, skriblet ned på et ark eller bakpå en konvolutt, eller oppskrifter funnet i aviser og blader som jeg har klipt ut. Jeg passer på å skrive ned navn på den jeg har fått oppskriften av og dato. For noen år siden fikk jeg tak i A5 plastlommer, og satte arkene inn i dem for å beskytte dem. Permen står sammen med alle de andre kokebøkene mine. Jeg skriver ellers kommentarer rett inn i kokebøkene . Kanskje datoen for når jeg laget retten, og hvilke tilpasninger jeg gjorde. Synes din ide var kjempegod også!

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s