gaver – brukt og nytt

Brukt sportsutstyr mosaikk

En ny hjelm og ellers brukt sportsutstyr

I år har jeg lagt brukte gaver under treet, og regnet bruktkjøp inn i gavebudsjettet. Familiens yngste er vant med å arve, eldstebarnet arver noe, men får mest nytt. Nå har vi resirkulert og skaffet til veie alt barna trengte. Jeg er så lettet!

Her er arbeidslista og resultatet:

 • to par langrennstøvler, ett par arvede og ett par på FINN.no til 250 kr.
 • ett par slalåmstøvler – arvet
 • ett par slalåmski – arvet
 • slalåmstaver – ny julegave
 • ryggbeskyttelse – ny julegave
 • hjelm – ny julegave
 • skøyter – kjøpt brukt 100 kr
 • lillebror har arvet slalåmski og støvler, samt langrennski og staver av storebroren
 • slalomutstyret har vært innom sprotsbutikken for sliping og prepping og innstilling av bindinger

Vi har gitt bort et par skøyter, ett par langrennstøvler og ett par staver.

Jeg elsker sånt dugnadsarbeid, deling og hjelp.

I jula har vi prøvd skøytene i regnværet så vidt, vi hadde en liten skitur mens vinterværet var her, og det kommer til å bli slalåmkjøring – snart.

Jeg heier på deling, men det er første gang jeg har lagt noe brukt under treeet.

Hva med deg, er du klar for å gi bort noe andre har eid i gave?

8 tanker om “gaver – brukt og nytt

 1. Hmm… jeg er den første til å heie på arving og deling, men har enda ikke gitt bort noe brukt i gave. Om man da ikke regner jeg og en venninnes «lesesirkel» hvor vi sender videre bøker vi tror den andre vil ha glede av, gjerne som en liten sommerpakke før ferien.
  Kunne jeg lagt brukte ski til barnet mitt under treet? Ja, det kunne jeg nok hadde jeg tenkt det. Hvorfor har jeg ikke tenkt det?
  Fordi det vi arver og får er gratis?
  Hm… nå fikk jeg noe å tenke på.

  Liker

 2. Foreldrene mine har i alle år gitt oss brukte bøker til bursdager og jul. Elsker det. Særlig hvis det er bøker de selv har lest og har et forhold til. Det føles så gjennomtenkt og personlig å få. For første gang i mitt liv så gjorde jeg det samme i år. Lillebroren min skal bli pappa, og han fikk boken ‘How to be a pregnagnt Father’, som jeg og mannen min fikk da jeg var gravid med førstemann i 1989 (!). Det var helt klart gaven som falt mest i smak i år. Kjempegøy!

  Liker

 3. Dette digger jeg!! Har selv fått brukt flere ganger, både ski og sykkelutstyr og sølv, og tror også jeg har gitt noe (om jeg ikke husker feil…). Jeg elsker tanken på at ting skifter eier og lever livet sitt videre! Senest i dag kjøpte jeg tre «nye» topper på Fretex og følte virkelig jeg gjorde tidenes kupp! Ikke bare følte, forresten, jeg gjorde det!! :o)

  Liker

 4. Det der skjønner jeg godt. Vi har noe sølv fra hvert prestegjeld, og det liker jeg godt. Så har vi noe som er bare sånn 40 år gammelt, det er uten sjel. I sommer var vi hos en dansk dame som drev et bed and breakfast. Hun serverte frokost med gammelt sølv. Hun fortalte at hun egentlig hadde kjøpt en gammel kommode på loppemarked, med en låst skuff. Da hun kom hjem med kommoden viste det seg at sølvtøyet lå i den. Et ekte røverkjøp!

  Liker

 5. Til 40 års dagen min (for mange år siden) ønsket jeg meg brukt sølvbestikk. Jeg visste at det ville bli mer for pengene, og jeg synes gammelt brukt sølv er finere enn nytt. Kanskje et litt teit eksempel. Ellers vet jeg at mange ville blitt glad for å få både brukte serviser og stoffer i gaver.

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s