glass – flambering og andre gode ting

Flere av dere som leser bloggen min vet at jeg har hatt flere år på redusert fart. Det har blant annet betydd at jeg ikke har orket å fylle huset med mennesker og mat på omtrent like lenge. Vi har ikke hatt så mange gjester i jula, men vi har hatt noen. Det har vært veldig koselig, og så gøy å lage mat igjen av overskudd og ikke bare  av nødvendighet.

Til nyttårsaften lagde jeg faktisk litt av hvert og mer enn nødvendig. Det var lenge siden jeg har laget mat og blitt ordentlig glad av det.

Jeg satte meg til med kokebøkene og fant Carl Butlers kokebok fra 70-tallet. Han skriver på baksiden av boka:

God mat lokker frem gode sider hos mennesker. God mat skaper fellesskap. Det er derfor vi alltid forsøker å spise sammen med andre. Å lage mat er ikke en teknikk, ingen eksakt vitenskap som man kan lese seg til. Det er interessen, og dermed følelsen for alt som har med god mat å gjøre, som er kjøkkenets fremste krydder.

Jeg håper du har spist godt og kost deg i jula. Det har jeg gjort, og nå er jeg klar for helt vanlig hverdagsmat igjen. En av de yngre herrene her i huset sa her en dag at han var litt sliten av desserter, og den minste luringen annonserte høyt og tydelig på veien inn i det nye året:

– Kom og se på FLAMBERINGEN alle sammen!

På tide med litt fiskeboller i hvit saus.

Alt godt og mer til for deg og alle i 2013!

Ellen

Nyttårsmosaikk 2012

Jeg liker å ta bilder av glass
2012-13

7 tanker om “glass – flambering og andre gode ting

 1. Godt nytt år,kjære Ellen.
  Jeg er også litt sliten av dessert nå,så idag det deilig med Vanlig mat igjen 😉
  Håper det nye året inneholder gled og gode opplevelser for deg,
  Varm klem herfra

  Liker

 2. Riktig godt nytt år til deg og dine!!
  Kjekt å høre at du kan kose deg med matlaging! Her i huset er vi visst grundig matlei alle sammen… i dag ble løsningen take-away fra kina’n, og «under over alle undre», størstejenta fant ut at kylling i sataysaus var godt! 🙂
  Laber nett-tilgang er kjedelig når man skal blogge, men enda kjedeligere når man skal bruke det i jobbsammenheng…. gleeeeder meg til vi får skikkelig stabilt bredbånd på jobb, tror nesten det er mitt nyttårsønske for 2013.. 😀

  Liker

 3. Riktig godt nytt år til deg Ellen. Det beste med å tilbringe masse tid på kjøkkenet i jula er at man ikke spiser så mye selv… I allefall spiser jeg mindre når jeg har laget mat i noen timer. Gleder meg til et nytt blogger og håper du kan lære meg litt mer om kunst i året som kommer..

  Liker

  • Herlig herlig, jeg skal jammenfortsette med kunstbloggingen, på din oppfordring, takk Casa Didriksen!
   Jeg er også klar for mer blogging, men jeg sliter med nettilgangen her i heimen, og det betyr at jeg heller ikke får besøkt andre blogger for tiden, det tar sånn tid, for ikke å snakke om kommentering. Det ser ikke ut til at det løser seg med det første. Takk for at du er innom, og superfint år til deg!

   Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s