juleforberedelser på laaaaavt nivå

blomster-og-lys-mosaikk

Kjøp en blomst, tenn et lys! Jeg prøver å ikke gjøre noe særlig mer enn det. Holde det ganske ryddig. Sørge for at barna har med seg nisseklær når det er grøtfest. Kjøre de dit de skal. Skaffe julegaver. Har kjøpt julekort. Vet ikke om jeg får skrevet dem. Orker ikke å bli stresset av det, og klarer det nesten. Jeg har en gang smakt en fantastisk glassmestersild. Jeg skal definitivt ikke lage det nå i desember. Kanskje i februar. Om jeg får anbefalt en oppskrift, og tenker at det hadde vært gøy. Jeg skal ikke bake noen kaker. Barna vil. Jeg sier de får snakke med faren om det. Han er kakeglad, så det er naturlig at han tar ansvar. For barnas behov for å bake, ikke for kakebakst. Vi kan kjøpe kaker. Men jeg vet at vi får. I gave. Fra en fin slektning som elsker å bake!

Jeg skal møte opp, men jeg skal ikke arrangere noe. Og vi tar gjerne imot gjester som kommer innom. Jeg vil skape jul på lavt nivå. Det betyr at jeg har en plan for gaver. Jeg spør hva folk ønsker seg. Jeg lager en liste. Og kjøper en av gangen. Jeg kan ikke gå hvileløst i butikker uten en plan. Altså, jeg kan – men det er ikke bra for meg. Jeg har faste takster, men noen ganger blir det litt under den taksten, andre ganger litt over. Sånn er det.

Ønsker deg en trivelig juletid, gjerne på laaavt nivå – om du ønsker det!

Ellen


Posted

in

by

Comments

14 svar til «juleforberedelser på laaaaavt nivå»

  1. lindabrun avatar

    Her blir det en avslappende juleferie på Fanø. Det eneste ‘stresset’ vi har her var å sykle de 5km til butikken og handle inn litt mat og noen flasker med Fanø brygg som vi skal ha til medbrakt gravlaks. Har funnet frem de to nissene vi har her nede og masse levende lys. Ønsker deg og dine en fredelig jul og de beste ønsker for det nye året. Klem

    Liker

    1. Ellen avatar

      Det høres skjønt ut Lina. Deilig dansk-norsk jul til deg og dine!
      Stor klem

      Liker

  2. Pia avatar

    Vi kaller det ikke lavt nivå, Ellen! Vi legger lista der – helt normalt og overkommelig:)

    Liker

    1. Ellen avatar

      Ja, jeg tenker det jeg også Pia. Det var mer et slags ordpill på det Harald Eia gjorde m fl. De drev med bedriftsidrett på laaaaavt nivå, Jack Ass på laaaaavt nivå osv. Og jeg lo! Så mer forsøk på å være litt morsom!

      Liker

  3. Siv-Helene avatar

    Vi stresser ikke i det hele tatt ! Første prioritet nå er lillemor.. Og hun krever mye tid og omsorg ♥ Har satt frem noe små pynt.. Men juletre har vi ikke kjøpt ennå.. Og ikke har vi fått bakt eller tatt julevasken ! Gavene der i mot er snart i boks.. Resten får gå som det går ! Vi koser uansett ♥

    GOD JUL Ellen 🙂

    Liker

    1. Ellen avatar

      Flink mamma! Det blir alltid jul! Har aldri tatt julevasken jeg. God Jul til deg og Siv Helene!

      Liker

  4. Lammelåret avatar

    Det høres supert ut!
    Min list ligger også lavt, men jeg synes det blir en del jobb bare ved å finne ut hva jeg ønsker meg og sende ønsker til alle som ber om det, pluss å finne ut hva ungene skal ønske seg og hva jeg kan gi folk som selv ikke har ønsker. Julegaver er obligatorisk.

    Tiden før jul er annerledestid, og det i seg selv har jeg et ambivalent forhold til.

    Liker

    1. Ellen avatar

      I know! Fin jul til deg lammelår!

      Liker

  5. Camulen avatar

    Hurra!! Omtrent slik har jeg det i år også, og det går ganske bra! 🙂
    Håper forresten vi kan treffes etter jul en gang.:)

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Ja, kjempekoselig Camilla. Uti januar en gang!!!

      Liker

  6. Bente avatar

    Ja.
    Det ønsker jeg. og det har jeg.
    Jeg har oppdaget at jeg er ganske dårlig til baking…Konfekt er min nisje. jeg synes det er gøy,det blir godt og det er fin presang.

    I min familie er vi bare voksne nå..en tenårings-prinsesse. hun får skikkelig presang. De voksne får konfekt og Tusen takk for støtte til leger uten grenser. jeg synes det er meningsløst at vi skal bruke så mye penger på oss som har alt.

    🙂 Kos deg i denne tiden før jul!

    Klemmer herfra

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Ja enig, jeg er en sånn tante som gir ullvangsokker, ulltrøyer, brukte skøyter, skistaver og sånt. Holdt på å ryke på en kilt til husbonden i dag, men så viste det seg at det var butikkeieren som hadde stilt ut sin private.

      Liker

  7. Livet i Casa Didriksen avatar

    Hørtes fantastisk å stressfritt ut. Klarer desverre ikke å følge deg helt. Er veldig stresset over de julekortene jeg laget i god tid, men ennå ikke har sendt ut… Og så VIL jeg bake kaker, bare jeg får fri en ettermiddag 🙂

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Jeg er halvveis i kortene nå. Faktisk. MEn jeg pleier alltid å sende noen nyttårskort;)

      Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!