deler to blogger og en fredagsfavoritt

Image

Min utsikt fra kjøkkenvinduet en dag i november 2012

Fine ting skjer.

Jeg kom i snakk med en dame da jeg fulgte barna på tennistrening. Hun fulgte noen andres barn. Hun hadde med seg en hund, og vi skravlet non stop i den timen tennisen varte. Bra dame, og koselig lørdagstur i skauen.

Senere på dagen kikket gjennom eposten og oppdaget denne bloggposten hos Mammadamen. Hun har laget den fineste voksenadventskalenderen jeg noen sinne har sett: Hun skal anbefale en blogg hver dag i hele adventstiden! Jeg gleder meg til å titte på dem alle sammen, så takk Karianne for at du deler!

Det beste med dette var likevel for meg at ellens oase var den første luken, og det føles bra – å være en adventsluke!

Så vil jeg gratulere Rokkekokk med delig på VGnett denne uka. Rokkekokk deler sin Chilli Con Carne oppskrift. Siden det er vår fredagsmiddag ganske ofte måtte jeg prøve denne varianten. Jeg har selv en oppskrift jeg pleier å bruke. Her er den:

Chilli con carne

Barna og faren var i byen og så granen bli tent. De kom også hjem med diverse fra biblioteket. Blant annet Min Kamp 6 på lydbok. Jeg har kapitulert. For selv om jeg digger den boka, går det likevel så tregt med lesingen. Kanskje fordi det er så mye å tenke på underveis, og litt fordi den er så uhåndterlig svær. Så etter å ha brukt et halvt år på halve boka, tar jeg inn resten på lydbok nå.

Her er hva NTB melder siste uke om Min Kamp 6 av Karl Ove Knausgård:

Tre av de største danske avisene, Politikken, Ekstrabladet og Jyllandsposten har gitt Min Kamp Sjette bok  seks av seks stjerner: «Knausgårds siste bok setter en ny standard for hva litteratur kan», lyder overskriften i Politikken. «Et romanverk som tilbyr sin leser en sjelden eksistensiell meningsfylde», heter det videre. Jyllandspostens anmelder mener at dette er (…) » en av de største leseropplevelsene i denne lesers voksne liv».

Hva jeg elsker med Min Kamp bøkene er at jeg blir flau over å vite alt jeg nå vet om Karl Ove Knausgård. Det jeg blir enda flauere over er å tenke på alt han vet om meg. Som han aldri har møtt, så dermed er den tanken en absurditet. Men ikke desto mindre ektefølt og sann for meg.

Hva leser du for tida?

3 tanker om “deler to blogger og en fredagsfavoritt

 1. Jeg har med en følelse av litt sånn barnslig trass ikke lest Knausgård, jeg. Nå leser jeg krimserien til Lahlum, fin underholdning det. Gir litt assosiasjoner til en av mine gamle mysteriefavoritter Andre Bjerke 🙂

  Når det gjelder chilien er oppskriften din blitt vår favoritt, så takk for den! I det siste har vi også forsøkt den med ris rett oppi gryta (litt ekstra væske i da), og det ble en utrolig god gryterett. Den greske salaten du delte en gang har også blitt en av yndlingene her i huset, så nå venter vi spent på flere tips i matveien fra deg 😀
  Klem fra KristinB

  Liker

  • Ja, kjenner flere som ikke leser Knausgård på trass;)) Lahlum har jeg ikke lest ennå.
   Så stas at dere like chillien og salaten! Jeg har ikke inntrykk av at folk leser bloggen min pga oppskriftene mine, men sien du sier dette skal jeg jammen lage en matpost snart. Det blir Carbonara med grønnskaker!
   Klem til deg !

   Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s