penger- bil og frihet

Vi sitter i samma bil – en av barnas yndlingslåter

Noen ganger. Når barna sitter bak meg i bilen, og vi ikke har noen ting vi må, da kjenner jeg en inderlig følelse av frihet.

Med bensin på tanken, og kort i lommeboka. I prinsippet kan vi reise – nesten hvor som helst. I prinsippet. Jeg gjør ikke det.

Sist jeg hadde den følelsen kjørte vi til butikken og kjøpte lørdagsmiddag, godterier og noe å lese på. Jeg er fri til å gjøre det.

Jeg kjenner meg utrolig priviligert som kan det. Kjøre bil, kjøpe mat. Kjøre fredlig hjem. Ingen reelle farer truer mitt og min families liv.

Vi er uendelig heldige.

13 tanker om “penger- bil og frihet

 1. Takk for hilsen inne hos meg!
  Jammen er vi heldige, selv om den lykkefølelsen sjelden dukker opp i vår bil med en utålmodig 2-åring i baksetet. Men når den samme toåringen hviner av fryd fordi vi «tulle litte», da kjenner jeg at jeg er heldig og at vi egentlig har det veldig godt! 🙂

  Liker

  • Ja, toåringen er jo den artigste og mest slitsomme på samme tid. Toåringen kunne klart seg godt uten tid. For eksempel. Veldig spennende femomen en toåring. Nå kommer språket!

   Jeg skal prøve meg på Chillien din. Chilli Con Carne er nemlig vår fredagsmiddag!

   Liker

 2. Det er viktig å sette pris på de små ting i livet og det synes jeg du gjør 🙂
  Liker å høre om det, da blir jeg minnet på hvor mye jeg har å være takknemlig for selv om kroppen verker noen ganger. Det er alltid de som har det verre enn meg 🙂
  Ha en super dag!

  Bente

  Liker

  • Jaa, man får jamføra lite. Jeg snakket med en lege idag. Han sa at på hans forrige jobb var de fine dagene da han drev med småkirurgi. Fjernet føflekker og sånn. Så hva gjorde du de andre dagene da, sa jeg. Da stod jag med handen inni stutsen på folk! svarte han da.

   Ja man får sette ting i perspektiv altså. Takk og pris for at noen orker å ha sånne jobber!

   Liker

 3. Ja! Et flott innlegg!

  Trikset er å ta seg tid til å være tilstede i seg selv og virkelig se og kjenne alt det gode vi er omgitt av.

  Noen ganger blir jeg fjollete stolt av ungene mine, på detaljnivå. Det er litt deilig.

  Liker

 4. Ja, det er vi. Selv om jeg ikke har bil, og heller ikke så mye penger (mannen er student) synes jeg at vi har det så fint. Tenk at vi kan dra på ferie når som helst, og vi kan kjøpe mat uten å tenke på hvor mye ting koster! Det er faktisk ikke en selvfølge for mange.

  Liker

  • Nei, det jo noe med hva man sammenlikner seg med. Jeg kan jo ikke dra hvor som helst og bli borte. Men jeg kan gjøre en durabelig kjøretur, besøke kjente og spise godt. DET er frihet! Så koselig at du stakk innon! Long time!

   Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s