fristende å sende bud på en fagmann

Jeg kan gjøre mange ting selv, og jeg liker å være selvstendig. Det er bare så rørende fint å noen ganger få et arbeid utført.

Jeg leste for et par år siden om en radioreparatør i Bygdø Allé. Han kunne fortelle at det var folk som kom innom med radioen sin for å få skiftet batterier – fordi de likte å få batteriene skiftet av en faaagmann.

For 11 år siden kjørte jeg og en venninne bil i Hellas. Vi kjørte fra tempel til orakel og så skulpturer, amfier og søyler i dagesvis. Vi var i Korinth, Delfi og flere steder jeg ikke husker nå. Der var det sånn at når man stoppet på en bensinstasjon ble tanken fylt, vinduene vasket og penger betalt gjennom vinduet. Finfint. Jeg digger fagmenn! Og kvinner!

Jeg er lærer, jeg prøver å utføre det arbeidet skikkelig, og noen ganger lykkes jeg ganske bra. I den moderne verden må man kunne alt. Sette opp en datamaskin, lage mat, utføre jobben sin, administrere økonomi, og følge med på alt mulig. Takk og pris så har jeg en mann, så jeg har opplevelsen av at vi gjør ting for hverandre, ved siden av hverandre, og det meste blir gjort av det vi synes er nødvendig. Vi utfyller hverandre ganske bra vi to. Men noen ting er ikke noen av oss gode på. Da skulle jeg gjerne ringt en fagmann.

Nå må vi bite i det sure eplet her og skaffe oss en ruter. Hallo en ruter! Vi har hatt mobilt bredbånd og vært ganske fornøyd med det, men det virker bare dårligere enn noen sinne, så noe må gjøres. Ingen av oss synes det er noe gøy å sette oss inn  i sånne greier. Jeg ønsker meg en fagmann, som gjør alt som har med det å gjøre, helt til den er oppe og går. Ringer og avbestiller den gamle ordningen også gjerne.

Noen ganger skulle jeg ønske jeg bare kunne være en sånn gammel dame som ikke har noen skrupler med å legge radioapparatet sitt i gåstolen og rulse ned til en faaagmann for å få byttet batterier. Og så var dagens oppdrag utført! Med wienerbrød og kaffe som belønning for dagens arbeid.

Ønsker du deg en fagmann – eller kvinne når det røyner på?

4 tanker om “fristende å sende bud på en fagmann

 1. Vi bruker fagmennesker når vi må og bør, som til strøm og vann. Noen ganger kaster vi inn kortene og vil ha en snekker også. Akkurat når det gjelder PC og TV klarer sønnen og mannen å ordne det meste. Mannen klarer bilene også, og traktoren.

  Utrolig at dere har klart dere med mobilt bredbånd.

  Liker

  • Det er bare fordi vi bor så grisgrent til at vi ikke får vanlig bredbånd fra Telenor. Funker egentlig ok, men det er forholdene som har blitt enda dårligere uten at jeg forstår hvorfor. Skal prøve ICE nå da.

   Liker

  • Ja skulle nok ha vært mer korrekt og skrevet fagmennesker, eller fagfolk. Men fagmann er liksom litt utdatert, og det er akkurat det jeg digger! Fristende å være litt utdatert innimellom!

   Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s