resirkulert adventskalender

Image
Allerede 21. november dukket disse to typene opp til frokost! Og de MÅTTE lage seg grøt snarest!

En av de virkelig kule tingene med å skrive blogg er at man kan resirkulere innlegg, og adventskalendere.

Adventskalenderen vi lagde i fjor kommer til å brukes i år også. Det er meningen at den skal brukes så lenge vi lager adventskalender. Den er felles for begge barna. Før denne brukte vi bare en boks. En dekorert ammeteboks faktisk. Som ble litt slitt, og egentlig aldri var sånn grisefin akkurat.

Når jeg leser fjordårets innlegg ser jeg at det er litt uklart hva vi gjorde så jeg klargjør det her:

  • De fikk en bok med historier  som skulle leses hver dag. Det var Jostein Gårders Julemysteriet.
  • Så fikk de DVDen med unge Fleksnes Julekalender, de fikk se en episode hver dag.
  • Så, i de små skuffene du kan se om du klikker deg videre ovenfor her lå det lapper, som fortalte hva de skulle gjøre av juleforberedelser hver dag. Dette var både sølvpuss (ikke en svær jobb!) og grøtfest. Rett og slett det vi skule gjøre den dagen. Ikke noe ekstraordinært – stort sett i alle fall.

I år blir det lapper i skuffene. Med forklaring på hvor de kan finne dagens LEGO. Vi kjøper ett sett til dem på deling, de får noen biter hver dag, som til slutt blir en ting, en slager her i huset, egentlig.

Og det er det. Gøy synes barna. Og vi. Det er gøy å finne en lapp og lete og bygge litt og vente i spenning på hva det skal bli!

Så lurer jeg på om jeg skal spørre deg hva for kalender du sverger til. Men det er jo et spørsmål mange kommer til å stille i disse dager. Så det blir kanskje litt masete. Men jeg lurer jo på det da. Hva som er din greie!


Posted

in

by

Comments

6 svar til «resirkulert adventskalender»

  1. siste del av adventskalenderen | ellens oase avatar

    […] Resten av legoadventskalenderen (resirkulert adventskalender) lå i strømper som hang på kaminen. Glade barn, lys på treet. Lukt av nybakt brød. Ja nå har […]

    Liker

  2. vesleserena avatar

    Jeg har sydd en julestrømpe, og har kjøpt noen smågaver. Det er første gang vi gjør det, for datteren min er bare 2 år. Jeg synes det er mer gøy å få litt gaver før jul enn å få en haug på julaften, så hun kommer til å få fine gaver, små gaver, nyttige gaver…. Lego ideen er veldig fin, vi kommer kanskje til å stjele den om et par år!

    Liker

  3. Camulen avatar

    Vi har en kalender jeg sydde da de to eldste var skikkelig små! Den er felles, de åpner opp på tur, og er en type aktivitetskalender ala den dere hadde i fjor. Innimellom er det teaterbilletter, en julefilm eller litt sjokolade, men for det meste «kakao til kvelds», «pepperkakebaking», «hjelpe-en-fremmed-dagen» etc.

    Liker

  4. Pauline avatar

    Hadde en brodert julekalender som ungene delte på da de var mindre, nå iår får minstesnuppa LegoFriends-kalender og størstesnuppa får pakkekalender. Der er det alt fra nye truser, dusjsåpe og ny visk til julehefter og et blad hun liker veldig godt. Bruker de samme papirposene om igjen år etter år…. 🙂
    Iår scrapper jeg dessuten en tagkalender til ei venninne, 24 tags, med et ordtak, «visdomsord» el.l. på baksiden av hver tag. Kjekt å lage og kjekt å gi bort, forhåpentligvis kjekt å få også. 🙂

    Liker

  5. Åshild i bestemors hage avatar

    Jeg viste fram min i 2010: http://bestemorshage.blogspot.no/2010/12/min-adventskalender.html

    Det er ingen unger hjemme her lengre, så jeg tar bare av en pakke for hver dag og legger i bollen under. Pakkene brukes om igjen neste år.

    Da ungene bodde hjemme lå gavene i en kurv ved siden av og det sto nummer på gavene. Ungene fikke annen hver dag.

    Liker

  6. Pia avatar

    Vi har en kalender med små lommer – hver kveld legger jeg oppi noe til dagen etter, små ting som gullpenge(sjokolade), julenisse(sjokolade), pepperkake, en liten julepnt, et blad, osv

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!