husfarblogging

Det er ikke så mye synliggjøring av fars arbeid i hjemmet. Så jeg gir herved en utfordring til alle kvinner der ute som blogger, og som lever med en mann, eller en kvinne – til å dokumentere partnerens husarbeid. Med kjærlighet. Og link gjerne hit i kommentarfeltet!

Finnes det noen to-kvinner forhold der ute der det krangles om husarbeid? Det tror jeg. Men kanskje tar jeg helt feil.

Hva betyr likestilling i forhold mellom to kvinner? Handler det ikke om det samme som mellom mann og kvinne? Å få unna de jobbene som trengs, og være hensynsfull og takknemmelig for det som blir gjort?

Siden jeg ikke har oppdaget noen menn som blogger om husarbeid så viser jeg i dag frem min mann der han vasker kjøleskap, har alt innholdet utover kjøkkenbordet, i en kjølebag fra 70-tallet og ute i kjellertrappa, –  og lager middag samtidig.

Og hva jeg gjorde mens dette pågikk? Jeg var i skauen med barna. De syklet og jeg gikk. Med sekk. Varm saft og kaffe. Og en liten ting til å spise. Vel hjemme igjen tok jeg disse bildene, og herved er det hele dokumentert.

Vet du om noen menn som blogger om husarbeid?

8 tanker om “husfarblogging

 1. Hvis jeg hadde hatt en blogg nå skulle jeg jammen benytta sjansen til å skryte av mannen min, for han er så god på husarbeid! Siden han både er sprekere og sterkere enn jeg har han større arbeidskapasitet og setter gladelig i gang med prosjekter som får meg til å svette bare ved tanken (typ vaske vinduer med en grinete toåring i bæresele på ryggen SAMTIDIG som han har brødbaking og putrende kjeler på gang)
  Siden vi fikk babyen vår for to uker siden har han hatt permisjon fra jobben, og jeg har stort sett sittet i en lenestol med nurket på brystet og beundret mannen i aksjon. Det er ikke til å tro hvor mye oppsamla klesvask og annet husarbeid han har fått unna disse dagene, og det med to svært oppmerksomhetskrevende små storesøstre hengende på seg dag og natt… Blid er han også der han fyker rundt med støvsuger og støvfille, i motsetning til hva jeg pleier å være i samme situasjon. Så han hadde virkelig vært et skryteinnlegg verdt – men nå fikk jeg jo anledning til å rose ham her hos deg i stedet, så takk for det!:-D

  Liker

 2. Hvis jeg hadde hatt en blogg nå skulle jeg jammen benytta sjansen til å skryte av mannen min, for han er så god på husarbeid! Siden han både er sprekere og sterkere enn jeg har han større arbeidskapasitet og setter gladelig i gang med prosjekter som får meg til å svette bare ved tanken (typ vaske vinduer med en grinete toåring i bæresele på ryggen SAMTIDIG som han har brødbaking og puteende

  Liker

 3. Min mann baker en fantastisk nydelig sitronkake. Det er det hele, og ingen av våre gjester er noen gang tvil om arbeidsfordelingen.

  Ellers så gjør han oppgaver som mann kanskje oftere gjør; går ut med søppel og rense sluk på badet. Det er jeg veldig glad for.

  Liker

 4. Å dokumentere partnerens husarbeid – for en morsom idé! 😀

  Mannen min er flink i heimen. Han støvsuger, vasker, rydder og vasker klær. Men det er jeg også! 😀 Vi jobber mye begge to og jeg er superfornøyd med at huset så og si alltid er ryddig, og som regel ganske rent. Men flink fordi han er mann, det er han ikke.

  Jeg har forøvrig nettopp fått «skryt» fordi jeg syr: http://hunoghan.wordpress.com/2012/11/21/han-om-lonn-for-strevet/

  Og en liten historie om «flinke» menn:

  En venninne av meg har en mann som er god på å steke biff. Men der slutter hans innsats i heimen.
  Så når de skal ha gjester, tar hun seg av barna (de er små) mens hun rydder og vasker huset, innkjøp til festen er det også hun som gjør – med sutrete unger på slep. Hun dekker bordet og lager tilbehøret til middagen.
  Fornøyde gjester koser seg med maten, og den som får skrytet, ja det er han som har stekt biffen. Min venninne som har holdt på siden klokken sju om morgenen sier ingenting, men det ville jeg ha gjort!

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s