med orden på livet mitt

Jeg har forsøkt forskjellige metoder for å holde orden på livet mitt. Jeg har i mange år brukt filofaks med hell. Til jeg følte at det ble veldig stress med alt jeg skulle gjøre. Så da sluttet jeg med det. Det var ikke planlagt, det bare skled ut rett og slett. Jeg kunne nok ha vurdert den avgjørelsen, eller allerhelst innsett at jeg trengte å ta noen grep i livet. Uten tidsplanlegger kan livet bli et voldsomt stress. For jeg glemmer, og dermed kommer jula på kjærringa stadig vekk. Det er stressende det!

Et knippe orden i livet
En helt ny notatbok – kjøpt i Paris!
Nå har jeg flere systemer jeg er godt fornøyd med. Jeg har delt opp livet mitt i

Personlig

Jobb

Familie

Blogg

For å holde orden på, og koordinere dette har jeg flere bøker. Når jeg ser det sånn listet opp nedenfor her så virker det veldig mye, og kanskje litt rotete. Men, det funker for meg:

 • En personlig tidsplanlegger for det jeg skal og må
 • En kalender for alt som angår familien
 • En tidsplanlegger for arbeidsdagen min
 • En tidsplanlegger for planlegging av blogginnlegg
 • En notatbok for bloggideer
 • En listeblokk over gjøremål som ikke er avtaler, men ting jeg må ha unna enten på jobb eller hjemme
 • En liten bok over hva familien trenger og ønsker seg
 • En «Jeg er bra boken» der jeg forsøker å selvlede og befeste det jeg gjør bra, det jeg er takknemmelig for, og det jeg trenger hjelp til
Dette funker for meg, så lenge jeg bruker systemet aktivt og koordinerer med far i huset. Det hjelper for meg at bøkene er pene og funksjonelle. Det ble med to mye fra Paris. En uten linjer til nye bloggideer, og en med linjer til ny «Jeg er bra bok»!

Hvordan er det for deg, har du opplevd – som  meg – at jula kommer rausende på kjærringa, at det er foreldremøte om et par timer – og det er det flere enn deg som har glemt, du er fremdeles på jobb, du er sulten, ingen har tenkt på at dere trenger en overkommelig middag i dag, og ingen har tenkt på at dere trenger barnevakt.

Eller noe i den duren?

6 tanker om “med orden på livet mitt

 1. Ja, det ser litt mye ut, men jobboka jar jeg f eks bare på jobben. Den handler om inneholdet i og planleggingen av arbeidsdagene mine. Kveldsjobbmøter på inn i den personlige fordi det er utenfor arbeidstid. Bloggbøkene har jeg ved datamaskinen, så det blandes ikke inn i noe annet.For meg så funker dette ved at jeg må være aktiv i bruk av bøkene. På jobben er jeg bare på jobben osv.Koordineringen av en stor familie ja – mange som skulle hatt glede av en sekreær i livet;)Julebok høres både koselig og lurt ut da Camilla!

  Liker

 2. Vurderer mine egne planleggingssystemer stadig vekk. Akkurat nå er alt nettbasert for å bedre kunne koordinere med Mannen. MEN jeg savner boka mi! Det er noe helt eget å sitte å bla i en bok istedet for å måtte logge seg på et eller annet digitalt. Tror jeg må gå tilbake til det gamle systemet mitt rett og slett.Det virker som du har utrolig mange bøker å holde styr på, men det viktigste er jo at det funker for deg. Utfordringen min (vår) er å samkjøre planene for familien på seks… Vi, Mannen og jeg, setter oss ned hver søndag kveld og går gjennom uka som kommer og andre avtaler vi vet om kommende uker.Likte ideen om egen bloggbok. Kanskje jeg skaffer meg det? Ellers har jeg en egen bok til juleplanlegging. Den er tynn og egner seg derfor bra til å tas med i veska, og etterhvert på julehandel.

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s