Da alt jeg hadde å gi ungen min var en sang

Det er ikke smokken som er stor, det er babyen som er liten!
Vesle ungen min – noen få dager gammel januar/februar 2002

Til trøst. For meg selv kanskje allermest. Og som den eneste inngangen til ham. For vi kunne ikke holde ham, bare holde forsiktig en hånd på ham inne i den varme kuvøsen. Jeg mistet melka, fikk litt tilbake og gav ham de dråpene jeg hadde. Han måtte ligge rolig. Til legene fant ut hva han slet med. Så jeg sang noen få ord av Lykkeliten, gråt, sang litt til med sviktende stemme, og så mere gråt. Det var mer gråt enn sang. Gråt av bekymring, takknemmelighet og rørthet.

Dagene var fylte av at babyen sov, skulle undersøkes, tas prøver av, mates med sonde, skiftes på. At vi skulle spise, berolige bekymrede slektninger, samtale med personalet og andre foreldre som vi ble kjent med. Dette var i 2002 på Neonatalavdelingen på Rikshospitalet. Alle de andre babyene var i alvorlige tilstander, noen også alt for tidlig fødte.

Det viste seg at det var hjerneblødning som gjorde at han gråt så han ristet. Da det var klart fikk vi holde ham. Etter 4 måneder fikk vi reise hjem, hele familien. Etter dette har alt gått veldig bra.

Så en dag i mai 2012 skulle jeg på en liten konsert med barn og ungdom. Der sto en jente på 15 år. Hun skulle synge Lykkeliten. Hun sang helt alene uten akkompanement. Så rent og nydelig og åpent. Og inni meg åpnet det seg noe jeg ikke kunne holde tilbake, gråt som bare kom.

9 tanker om “Da alt jeg hadde å gi ungen min var en sang

  1. Dette var rørende å lese! Lykkeliten er en av de sangene jeg alltid blir tjukk i halsen av å synge, selv om jeg ikke har noen sånne sterke minner å forbinde med den. Klem fra KristinB 🙂

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s