EKSPERIMENTERING MED MENNESKEKROPPEN

Jeg har satt meg ganske godt inn i lavkarboprinsippene, og jeg er mer enn overbevist om at det er den eneste veien å gå for å få nedgang i mange av verdens helseproblemer som diabetes type to og generelle plager folk tar som en naturlig del av livet ettersom årene går. Jeg er helt sikker på at dette er et kosthold som er bra for alle, ikke bare for de som skal ned i vekt.Foto lånt fra Fedon Lindberg


Lavkarbo betyr mindre karbohydrater fra sukker og fint mel, pasta og ris. Det betyr mer nøtter, grønnsaker og bær, og det betyr at man styrer unna fettfattige produkter, men spiser naturlig fett fra kjøtt fisk, oster og andre melkeprodukter. Det betyr også farvel til halvfabrikata og pulvermat.

Mange kaller dette et eksperiment med menneskekroppen. Jeg tror at det største eksperimentet med menneskekroppen noen sinne er billig sukker og hvetemel i alle former, industriprodusert pulvermat, sprøytemidler og tilsetningsstofer.

For meg blir det helt underlig å kalle et kosthold med mindre karbohydrater for et eksperiment. Lavkarbo er den maten mennesket har spist helt inntil forrige århundre da sukker og hvetemel ble tilgjengelig for alle. Jeg anbefaler varmt Sofie Hexebergs bok Frisk med Lavkarbo. Det er nå også laget en app, der man får menyer og handlesister!

Hva med deg, er du lavkarbofrelst, fly forbanna på lavkarboidéen, eller helt likegyldig?

8 tanker om “EKSPERIMENTERING MED MENNESKEKROPPEN

 1. Helt klart. Lavkarbo=mindre karbo. Og det er jo det Lindberg mener også. Karbohydrater med lav GI. Jeg liker veldig godt den boka han har skrevet som heter Helt Gresk, med gresk mat. Mmmm!

  Liker

 2. Jeg har prøvd lavkarbo, men ble rett og slett dårlig av det. Mistet all energien og fikk masse hodepine. Men Lindberg derimot, det funker for meg. Tror alle er forskjellige og må finne det kostholdet som passer seg. Når det er sagt, tror jeg ingen har godt av et kosthold med mye sukker og dårlig fett.

  Liker

 3. Ja det er det jeg synes er så interessant, at folk oppfatter lavkarbo som ekstremt. Jeg synes ikke det er ekstremt i det hele tatt, men at det er det kostholdet man vet mest om fordi det er det menneskene har levd på i all tid. Brød og sukker er helt nytt for mennesket om man setter vår mathistorie i perspektiv.

  Liker

 4. Ja, jeg tenker også det. Det blir bare litt sånn stopp en halv følelse til moderne salg. Man skal virkelig tenke seg om siden det er så mange tilbud hele tiden. Man må jo ikke akkurat oppsøke sukkeret, man må ta et aktivt valg og gå en lang vei utenom!

  Liker

 5. Folk flest (normalvektige og lett overvektige) trenger ikke et ekstremt kosthold. For meg blir det ekstremt det lavkarbo innebærer. Det jeg ER positiv til er et kosthold med lite sukker, og når det er nødvendig med noe sukker: ikke hvitt. Lite hvitt hvetemel og fravær av tilsetningsstoffer, kunstig søtningsstoff og fargestoffer er også en bra ting, det jeg vil kalle et naturlig kosthold.Vi vet lite om lavkarbo på lengre sikt. Og inntil vi vet mer er det fornuftig å være avventende. Tenker jeg.

  Liker

 6. Jeg tror på passe av alt, så sant man ikke har anlegg for fedme eller et svært stillesittende liv, da er kanskje lavkarbo et nyttig redskap. Forøvrig tror jeg på å nyte god mat, spise sukkerfattig og ha høyere output enn input. Så jeg spiser alle nøttene og müsli til yoghurten, men min yoghurt er Naturell med 0,5% fett fra Sverige, tjukk og god. Synd de ikke lar den bli solgt her til lands. Kjøper heller ikke fettfattig ost, men vellagret sterk Herrgård..

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s