KØBENHAVN I MITT HJERTE – HER KOMMER VI

Barna og jeg skal på togferie. Og jeg gleder meg skikkelig. De er så store nå at jeg tenker at det blir en finfin reise. Første gangen de skal på byferie. Her er reiseruten vår:

Og ja, vi skal hit, med forhåndskjøpte billetter – inkludert mat!
 • Ferje fra Horten til Moss
 • Tog til Halden
 • To netter overnatting hos venner
 • Tog til Helsingborg via Göteborg
 • Ferje til Helsingør
 • Buss til Humlebæk
 • To netter på Bed & Breakfast
 • Tog til København 
 • Bo hos venner
 • Tog København – Moss over Öresund og Göteborg
Da jeg fortalte om B & B – at vi skulle bo hjemme hos noen vi ikke kjenner, ble barna helt forskrekket og spurte: 
«Jammen Mamma, vet de at vi kommer da?»
Så ja, dette er en ny verden for dem. Togloffing i Skandinavia. Og i København får de møte mine danske venner som de aldri har møtt og som jeg gikk på folkehøgskole med i Aalborg i 1986. 
Jeg har også bodd i København et lite høstsemester i 1995. Jeg studerte mellomfag i kunsthistorie på Nordplusstipend og bodde i 8. etasje på studenthjem der 8 stykker delte kjøkken. Det var det året Peter Høegs «Frøken Smillas fornemmelse for sne» var ny, og Joachim og Alexandra giftet seg. Hele nasjonen samlet seg rundt TV apparatene, også de kuleste gutta på kjøkkenet. Det var nemlig en tv på det kjøkkenet også. 
Gleder meg så til å ta barna dit. Og til å slenge rundt meg med litt Je- je, og halvtres og sånn.

Har du noen sommerplaner?

God dag til deg!

Ellen

7 tanker om “KØBENHAVN I MITT HJERTE – HER KOMMER VI

 1. Tilbaketråkk: glad gutt | ellens oase

 2. Riktig god tur Linda, det høres fantastisk ut! Jeg gikk på folkehøgskole på et sted som heter Store Restrup på vei mot NIbe, noen få kilometer fra Ålborg. Nå skal det være restaurant der har jeg lest. God reise!Stor klem fra Ellen

  Liker

 3. Kjekt å lese om turen og opplevelsene dere hadde i Danmark. Vi er snart pakket og klar for avreise til… Ja…. Danmark… VI har sommerhus på Fanø og skal tilbringe late sommerdager der i flere uker. En tur til Ålborg med innlagt overnatting og kunstmuseum blir det også tid til. Fortsatt god sommer Ellen.. Klem

  Liker

 4. Høres jo ut som en flott tur:) Herlig kommentar av barna:) Selv skal jeg nordover til nord troms til Nordreisa en tur, ellers tar vi ferien på sparket og gjør hva vi vil. Kanskje en biltur til Geirangerfjorden:) Så ferien blir i norges land ihvertfall:) Kanskje bare kose oss hjemme:) Ønsker dere en god tur og en god sommer!Kos dere!:)

  Liker

 5. København er herlig!Jeg har igrunnen gjennomført mine reise bort planer. Har vært på Sardinia en uke,og reist til Senja i bil :-)God tur. Kos dere masse!

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s