HVA MED TRASSALDEREN, EKSISTERER DEN?

Tre år og klarer selv!

Jeg holder på med et innlegg om trassalderen. Eller MOT trassalderen. Skal innrømme at jeg er litt redd for at det innlegget kan virke provoserende. Jeg mener nemlig at trassalderen ikke eksisterer. Med støtte fra Jesper Juul, takk og pris! Denne konklusjonen har jeg trukket på bakgrunn av egne erfaringer i arbeid med barn, min utdanning, livet med mine egne to barn, og slekt og venners barn. Jeg sier det bare rett ut, så kommer hovedinnlegget om noen dager, tenker jeg. Først vil jeg gjerne vite hva du mener, og hvorfor. Om du har lyst og tid!

Skjønn onsdag fra Ellen

2 tanker om “HVA MED TRASSALDEREN, EKSISTERER DEN?

  1. Takk for ditt bidrag Monica, kommer mer om dette. Idag skiftet jeg plutselig stil på bloggen og det har gjort meg litt opphengt i det. Finner ikke ut av hvordan jeg får frem sidebaren…..

    Liker

  2. Jeg har ikke opplevd denne trassalderen hos mine tre, ihvertfall. Jeg tror dette ofte forveksles med nettopp dette at ungen oppdager at hun klarer selv. At hun får sine egne oppfatninger og meninger om hvordan situasjoner skal løses, eller hvordan ting egentlig er, er ikke trass i mine øyne. Det er sunn og normal utvikling. Om ungen viser frustrasjon, så er det opp til meg som mamma å forsøke å forstå hva som er årsaken. Og nei, det er ikke alltid så lett, og frustrasjon kan være smittsomt – så da er veien ikke så lang til å ty til begrepet trassalder. Tenker jeg 🙂

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s