DETTE ER MIN TIDSKLEMMEVAKSINE

Waldemar og Mamma på restaurant sommeren 2011

Jeg stillte dette spørsmålet i går:
HVORDAN VILLE DU BRUKT MER PENGER PÅ FAMILIEN?
Takk for svarene deres!

Pappa og Anton på restaurant  sommeren 2011

Om jeg hadde noen penger øremerket å krympe tidsklemma og øke samværsfølelsen i hverdagen ville jeg brukt dem på sunn og god ta-med-hjem-mat, og jeg ville gått mer på restaurant med familien i hverdagen de dagene barna skal på aktiviteter.

For det er litt pes med koordineringen når én spiller fele kvart på fire, og en danser ballett klokka fem. Vi får det jo til, men det er dette med maten. Matro og ordenlig mat. En liten god samtale mens vi venter på maten i bytte mot rask koking og heseblesende spising – og kjøring. Det hender at det blir sushi på tirsdager, tatt med hjem, eller en restefest. Det blir en årnings altså, men jeg merker at det stresser meg, for jeg vil ikke at dagene og aktivitetene skal foregå på bekostning av ro og skikkelig mat. Og jeg tror ikke at det er så bra i lengden heller. Det er mye pølser og vafler rundt i ishaller og andre steder der barn trener forskjellige ting. Fint med ei pølse og en vaffel i ny og ne, men jeg ser jo at det lett kan bli basiskostholdet hvis man har mange aktiviteter og lite fokus på maten.

Så jeg har egentlig bestemt meg for å prioritere dette mere. Faren er enig. LITT mer restaurant er vårens motto, herved øremerket!

Hva med deg og din familie, restaurantløver eller?

Har du andre forslag til å lette på ettermiddagstrykket og sikre maten?

God tirsdag fra Ellen

9 tanker om “DETTE ER MIN TIDSKLEMMEVAKSINE

 1. Hei Kristin, tusen takk for sååå oppmuntrende innlegg! Det betyr mye, for innimellom lurer jeg jo litt på hva folk tenker når de leser. Jeg vet jo hva jeg tenker når jeg skriver, men får jeg sagt det jeg mener, og gir det mening til andre? Takk igjen, full inspirasjon her nå!Wow, femte babyen, det er tøft altså, lykke til!Eik ja, jeg bor jo like ved. Gikk på Klokkeråsen, og har flyttet nesten hjem igjen. Fint i Melsomvik da, nydelig!Enig i alt du sier om restaurant besøk jeg, som jeg skulle sagt det sjæl!Takk for ditt bidrag Kristin og skjønn onsdag til deg!

  Liker

 2. Enig med deg, Ellen! Restaurantbesøk er en vel verdt investering i samværsfølelse, overskudd, hverdagstrivsel og hyggelige minner 🙂 Og ta med hjem-sushi…mmm, kjempepopulært her hjemme! De yngste ville nok valgt pølser og chips hver gang, så derfor leser vi kun utvalgte deler av menyen når de skal ta sine valg.I et forbruks- og miljøperspektiv er det også mye bedre å bruke penger på opplevelser og på å spise ute enn å kjøpe stadig flere ting. (Sånn forsvarer vi ofte våre spise ute-utskeielser mot slutten av budsjettet :-D)Oppdaget forresten at du i kommentarfeltet for en tid tilbake spurte om vi kjente hverandre, men det gjør vi nok ikke 🙂 Bodin er etternavnet mitt, jeg bor i Melsomvik. Kan godt hende vi har felles bekjente, da – både mannen min og jeg har gått en del år på Eik og har mange venner derfra.Er laber på kommentarene for tiden, gravid med nr 5 og dårlig som bare fy, sovner gjerne i sofaen til Fantorangens nattasang (og drømmer om sjøbanan!). Men som en av de få bloggene jeg fortsatt titter innom jevnlig storkoser jeg meg her inne, synes du har hatt så mange kjempefine innlegg i det siste!!Stor klem fra KristinB 🙂

  Liker

 3. Jeg synes det er viktigst at man har tid og overskudd, og prioriterer det fremfor langkok. Hos oss er halvfabrikat et elsket begrep. Posesuppe som base, og ekstra gulrøtter og restepoteter , makaroni eller egg oppi. Eller kylling og grønsaker med ferdig indisk kryddersaus fra kjøpmannen på hjørnet over. Ferdige svenske köttbullar, eller reinsdyrkaker. Sushi er jo også kjempesunt. Pølser liker vi ikke, der blir det burgere eller kyllingspidd. Og cafe, det er vi kjempeglad i både store og små…

  Liker

 4. Enig, det er mange som vil selge usunn mat og prakke på ungene en kjærlighet på pinne etterpå. Det er ikke aktuelt å gå ut og spise for oss så ofte, også av økonomiske grunner. Men noen ganger om aktiviteter er tidlig, kan man gå ut etterpå. Nå som barna er litt større åpner nye muligherter seg.

  Liker

 5. Sikkert en god løsning om det passer for dere. Vi sliter med å få ungene til å velge sunn mat om vi spiser på restaurant/cafè, så det er ikke noe vi ønsker å gjøre for ofte. Dessuten kan jeg ikke skjønne annet enn at det vil ta mer tid enn å spise enkelt hjemme. Syns da ofte det tar lang tid å få maten om man spiser på andre steder enn fastfood steder. Suppe med grove rundstykker til er ofte mat på travle dager hos oss. Raskt og sundt. Ellers kan grove pizzasnurrer eller fylte horn være kjekt å ha i fryseren. Varmes i Micro og vips har man et greit lite måltid som holder fram til en sen middag. Men da må man selvfølgelig finne tid til å bake det en gang… Tidsklemma er ikke lett nei.

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s