PURRIOT – FOR BOKBLOGGTURNEEN

Purriot og den usynlige mannen
av Bjørn F.  Rørvik & Ragnar Aalbu

utgitt på Cappelen Damm

Bokbloggturneen forventer én ting av oss bloggere, og det er å være ærlig om hva vi synes om boka.

Siden Poirot den belgiske detektiven, er en av mine favoritter er det lett å på forhånd å ha store forventninger til Purriot. Og det var nok derfor jeg ble litt skuffet. MEN: Så viste det seg at barna likte den godt, og ville høre den om igjen. Og da spiller det jo liten rolle hva jeg synes! Så viste det seg at far i huset hadde latt seg begeistre, og når onkel kom på besøk og leste med forskjellige stemmer høyt, så falt også jeg for boka.

Mine ankepunkter er at jeg ikke er så glad i sånne fantasifigurer, så alle disse grønnsakene er ikke noe jeg faller for sånn umiddelbart. Så blir jeg likevel sjarmert av navnene og ordspillene. At Purriot er en purre og at Per Sille er en liten persillekvast av en gutt, det er sånne ordspill som jeg liker.

Barna mine syntes åpenbart at denne smaken av krim der de resonnerte seg frem til løsningen på mysteriet selv, var spennende. Barn er så forskjellige, så ikke sikkert alle 10-åringer synes dette er noe for dem. Heller ikke alle fire og et halvt åringer ville hatt sansen. Storebror hjalp til med forklaringen for sin lillebror.

Leste en anmelder som skrev at dette kan være begynnelsen på en suksesserie. Når jeg summerer opp så stiller jeg meg bak det utsagnet. Blir spennende å se hvordan det går med Purriot!

Eirinsurr skrev i går sitt blogginnlegg som du finner HER

I morgen er det Regndrope som skriver, det innlegget kommer HER

God dag og god lesing!

Ellen

9 tanker om “PURRIOT – FOR BOKBLOGGTURNEEN

 1. Tilbaketråkk: barnebok gi-bort: Purriot og den usynlige mannen | ellens oase

 2. Da vil jeg få anbefale den på det varmeste. Det er en barnebok som er morsom og hjertevarm, både for barn og voksne. Vi leste den fire ganger bare i fjor, den er rett og slett fantastisk. Jeg har skrevet en anmeldelse av boken på bloggen men bokmerket har skrevet en langt bedre enn så jeg vil anbefale deg å titte på den:http://bokmerker.org/?p=2652Debutboka, Vaffelhjarte, til Parr er solgt til en rekke land og nå nylig også til USA og det er sjeldent for en norsk barnebok forfatter 🙂 Vaffelhjarte er også en veldig god bok, men Tonje Glimmerdal er i en klasse for seg selv.

  Liker

 3. Bare hyggelig. Det er bare flott at ikke alle liker det samme. Vi har en god bredde av litteratur her i huset også føler jeg, når det gjelder barnelitteratur når det gjelder meg selv så er jeg nok ikke så enkel å få ut av min komfortsone :)Jeg gleder meg også til å lese Siljes anmeldelse.Har dere forresten lest "Tonje Glimmerdal" av Maria Parr med barna?

  Liker

 4. Vi har også lest Doktor Proktor og Bjørn Sortlands bøker om kunstdetektivene for 10 åringen. Nå går det i en pingles dagbok og Stompa. Men han liker nok et ganske bredt spekter. Han liker både Harry Potter og Ole Alexander Fili bom bom bom. Det viktigste er jo at de har glede av litteratur. Skal inn og sjekke hva Siljes skriblereier skriver om boka for Bokbloggturneen i morgen søndag. Hun har nemlig lest den for en skoleklasse og de likte den godt. Spent på hvilket klassetrinn.God helg til deg Mari og takk for innspillet ditt!Ellen

  Liker

 5. Så fin omtale, og så bra at boken falt i smak hos barna.Vår eldste sønn er 6,5 år og for han ble historien dessverre litt for kjedelig. Jeg vet ikke om det er fordi vi har lest f.eks. "Harry og Ivars detektivbyrå" og om "Doktor Proktor" tidligere, de bøkene er liksom av et helt annet kaliber. Min anmeldelse av boken ble lagt ut i dag 🙂

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s