SURVIVING MENU # 2 – GREEK SALAD

Gresk Salat fra jeg lagde den til årets julebrunsj

Denne oppskriften har vært en vinner siden jeg fikk boka Lekre Retter fra Middelhavslandene som en sånn fristebok da jeg ble medlem av Boklubben Nye Bøker på 80-tallet. Jeg hadde nettopp flyttet hjemmefra og jeg trengte en imponerende bokhylle for å tiltrekke meg karer – trodde jeg. Ak så feil kan man ta. Vel, vel, vel.

Boka jeg har hentet oppskriften fra er skrevet av Norma Miller. Det er mat fra Frankrike til Israel, langs hele Middelavskysten. Alle rettene jeg har laget fra boka er fantastiske. 
Gresk salat passer til alt. Har du to sommerkoteletter og en grill, ferdig. Venter du gjester og alle tar med noe til grillen. Du lager denne salaten og alle blir lykkelige. Til all mulig biff, perfekt. Jeg lager den ofte når vi har selskap. Til Tapas, eller koldtbord som vi pleide å si her i Norge. Den er alltid en suksess både til hverdags og fest. Og du trenger:
1 båt hvitløk
4 ss olivenolje
4 ss presset sitronsaft
1 ts oregano
1 ss finhakket persille
salt og nykvernet pepper
1 grønn paprika
1 løk
1 slangeagurk
6 tomater
100 g fetaost
12 oliven. Jeg foretrekker de røde Kalimata, men du tar de du liker best.
Bland dressing, løk og ost. Hakk, skjær og bland grønnsakene. 
Bon Apetit!
Denne salaten regner jeg til en av mine 10 overlevelsesmenyer som du kan lese mer om her: 

En tanke om “SURVIVING MENU # 2 – GREEK SALAD

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s