GAMMEL FRISYRE OG NYTT MOT

Nyklippet Vidal Sassoon Uppercut Bob 31.01.12

I perioder klipper jeg håret selv. Det tror jeg det må bli en slutt på det et sted på veien mot 50. Jeg lader opp til å ha funnet meg selv både på innsiden og utsiden når jeg blir 50. Til sommeren er det fem år igjen. Det burde la seg gjøre. På min vei mot tidløsheten – tror jeg jeg skal kalle det. Som en bra dame – Inéz med den parisiske stilguiden sa: Forget about age!

Jeg satte meg i frisørstolen. På den siste dagen i Studio Alfs eksistens i Tønsberg. Jeg hadde bestemt meg og jeg sa:

– Jeg mener å huske at jeg på 80-tallet ble klippet kortere under og lengre over. Kan det stemme, går det an, eller husker jeg feil?

– Ja det stemmer. Det heter Classic Sassoon Uppercut Bob. Det er den fineste klippen som finnes det!

– Jaha, så da kan vi klippe det nå da? (Jeg sier alltid VI til frisører, får det til å høres som et samarbeid. Det er vel å ta hardt i.)

– Javisst, det tror jeg blir kjempefint!

Så hvorfor har jeg ikke spurt en eneste frisør om det siden 80-tallet? Sannheten er at det har jeg gjort. En gang på 90-tallet. Jeg droppet-in i en frisørsalong. Akkutt desperat etter en lekrere utgave av meg selv ba jeg frisøren om å klippe kortere under og lengre over. Og hun satte i gang med å dunke MONSTERneglene sine inn i nakken på meg. Hun dunket i takt med sin egen stemme, og forklarte meg ganske hissig for en latterlig idé det var. Jeg fikk en forsmak på nakkesleng, og måtte bare løsne på kappa og forlate salongen med like sliten sveis. Siden det har jeg ikke turt å nevne denne frisyren. Til jeg kom på den nå, og tenkte at jeg må dobbeltsjekke.

Frisøren anno 2012 ble LITT overrasket av denne historien, men vi ble veldig fornøyde med klippen begge to. Om Uppercuten sa han at den var veldig populær på 80 – tallet, men at den så gikk i glemmeboken for mange. Den har rett og slett et veldig kort usynlig felt bak som gjør at håret legger seg fint. For greia med mitt hår er at opplipping, som de fleste driver med, gjør at mitt hår ser ut som: Veeeeeelkommen til den leeeeevende skogen! Nå er det slutt på det.

Jeg lærer stadig av å ta mot til meg. Har du latt være å dobbeltsjekke en sak som viser seg å være helt feil, og funnet ut av det lang tid etterpå?

Her er flere hårete innlegg:

DRESSING UP

18 tanker om “GAMMEL FRISYRE OG NYTT MOT

 1. Denne klippen vil jeg også prøve, Ellen! Kanskje er det løsningen på det som føles som et evigvarende hårproblem. Så flott blogg du har! Du skriver veldig godt – og har mange spennende og inspirerende tanker. Takk!

  Liker

 2. Ja ikke sant! Det var hans siste dag som frisør. Han har begynt med å distribuere italienstk hårfargemiddel, biologisk. Gøy og bra for ham. Han anbefalte kona si da. Som kan samme klippen. Så da får jeg vel stole på det!Herlig aften til deg Linda!

  Liker

 3. Takk Camulen! Klippet meg en gang i Californina og har aldri følt meg finere! Der kan de langt hår! Skal vel ikke skjære alle over en kam, men det er noe med å ta ting på alvor. Så en gang et frisørprogram fra California der frisøren snakket om "layers". Tror det er noe av hemmeligheten. I Norge er det så mye utenpå oppklipping. Det ser fort slitt og stygt ut. God hårfin uke til deg !

  Liker

 4. Takk, takk og I know! Frisøren som klipte dette hadde sin siste dag på jobb. Har begynt å distribuere italiensk biologisk hårfarge. Vel og bra, men nå må jeg lete etter ny frisør igjen…fikk en anbefaling av ham da, heldigvis.God uke Karianne!

  Liker

 5. Knallfint! Tror frisøren min bruker den samme teknikken som utgangspunkt for min klipp. I hvert fall hørtes det slik ut da han forklarte sist. Nå har jeg likevel en veldig annerledes sveis da. 🙂

  Liker

 6. Så utrolig flott frisyre. Og du kler den kjempegodt. Lekker og klassisk!Frisører er risikosport. Jeg tror jeg nå har funnet en som kan bli fast. Skal besøke ham igjen, for andre gang, om 14 dager, så får vi se etter det:-)Ønsker deg en fin helg, Ellen!

  Liker

 7. Nydelig er du!! Og lekker frisyre! Jeg husker også denne klassiske, tror jeg ble klippet slik flere ganger selv , men trivdes ikke med den typen frisyre. Jeg var nok litt mer sånn " god_morgen_nettopp_stått_opp-frisyretype" :DHa en herlig helg Ellen!

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s