MOKKAMØKKA ELLER ………HULL – HVA ER MEST VERDIG?

For meg er mokka udelt positivt. Mokkabønner har vært en favoritt siden jeg var barn. Mokka er kaffe, som jeg også anser som en herlig og sosialt samlende drikk. Jeg tenkte at det var dristig, kanskje dumdristig da denne møkkamannen uttalte mokkamann på spellemannsutdelingen. Så tenkte jeg, ja ja, kanskje de har en sånn humor seg i mellom, og da er det vel greit. Ikke akkurat supermorsomt, men et ordspill og fargede herrer og mokka fra møkkamann. Ja, ikke sånn at jeg la meg ned og slo meg på låret.

Inne på facebook så jeg at reaksjonene stå på rekke og rad nedover homepagen min. På en av statusene var det link til en video og intervju med en av de fornærmede herrer.  Han gjentok to ganger at møkkamannen var et kjønnrelatert hull – i min omskriving her. Problem løst? Synes egentlig ikke det. Er ikke sikker på at tiden er inne for å være uening uten å være rasist, men jeg velger å la den være det, og jeg sier Tshawe, det der kunne du hevet deg over. Og beholdt din egen verdighet.

Med din oppførsel diskriminerte du en annen gruppe, kvinner. Jeg misliker generelt at vår aller viktigste  kroppsdel for å føre verden videre, kroppsdelen for glede og tjolahopp tjolahei,  er et ord å bruke når noen vil vise avsky. Hva er det med oss nordmenn? Kroppsdeler som banneord? Hvor pietistisk og dobbeltmoralsk er ikke egentlig det?

Et par timer senere: Nå har jeg igrunnen funnet ut at alle er venner og vel forlikte, men jeg publiserer denne likevel jeg. I blåmandagen og fylleangstens lys. Heier på alle som blir venner igjen!

Har du et favorittbanneord?
Eller har du konstruert din egen kraftsalve?

God dag til deg – håper du slipper å skjelle ut noen!

Ellen

9 tanker om “MOKKAMØKKA ELLER ………HULL – HVA ER MEST VERDIG?

 1. Supertakknemmelig for at du har reklamert for bloggen min i dag! Det blir treffrekord for meg i dag. 1 000 000 klemmer til deg på en natt til tirsdag!(måtte toppe de ti tusen :D)

  Liker

 2. Jeg eeeeeeelsker bloggen din snuppa – har laget et lite innlegg til deg inne på CASA – og jeg både oppfordrer og utfordrer deg – er såååå sikker på at det er såååå rett.10000 klemmer på en mandag til deg

  Liker

 3. De fleste kaller meg Mokka i dag også 🙂 Og visst er jeg innom her titt og ofte, bloggen din er fiiin, Ellen! Liker kjempegodt at du skriver om så mye forskjellig – og at det er mye familieorientert. Dessverre får jeg ikke med mannen på rosa stue, for den er jeg så misunnelig på! Jeg får kose meg med dine bilder istedet 🙂

  Liker

 4. Tenkte faktisk på deg Monica da jeg skrev dette innlegget. Husker at småbrødrene dine kalte deg for Mokka! Skal vandre inn i rørforstoppelsen senere i dag, har litt treg maskin her. Så koselig at du er innom her Monica!

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s