Livet er her og nå!


Hva skal man gjøre når livet stopper opp rundt oss. Når vi vet at mennesker rundt oss lever i dypeste fortvilelse. Jeg vet nå at jeg kjenner foreldrene til ei jente som ble drept på Utøya. Og mest sannsynlig kjenner alle noen som kjenner noen. Kjenner til foreldrene til noen. Har hørt om noen. Så mange ungdommer i et så lite land. Det berører alle. Maria Montessori sa: «Mennesket er den eneste skapningen som er i stand til å elske andre enn sine egne barn.» Jeg håper at denne tragedien kan gi noe til oss alle, som vi tar vare på og gir til hverandre. Samhold, fellesskap, å ta vare på øyeblikkene. Livet er her og nå. Tenker på alle i sorg og alle som hjelper. Våre styresmakter, helsepersonell og politi. Alle frivillige. Naboer og venner som steker vafler og tilbyr hjelp til de som er i sorg. Jeg håper de alle finner ro til å spise, sove, være sammen med andre, gjøre noe som får de til å tenke på andre ting. Denne layouten laget jeg timer før den uhyggelige meldingen kom. Et sorgløst symbol på at vi ikke noengang vet hva som skjer i neste sekund. Livet er her og nå. Egg og bacon til frokost snart. En løpetur. Barna bygger hytte under trappa. Thomas sover. En ny dag. Laget til The Colour Room # 66.

2 tanker om “Livet er her og nå!

  1. Det er uvirkelig det som har skjedd. Og etterhvert som navnene på de omkomne offentliggjøres, er det nok mange som finner ut at de kjenner noen som kjenner noen…

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s