Vidunderlige tid og {SCILLA}

For første gang på fire år blir det noe dreis på hage-arbeidet her. I 2007 var jeg høygravid. I 2008 hadde jeg nok med å være baby-mamma. I 2009 kravlet han rundt her, snublet og fikk gress og annet i munnen. Nå er babyen blitt nærmere tre år og koser seg i hagen. Han sier: – Hører du fuglene synger mamma? – Ja, svarer jeg. – De synger fløy en liten blåfugl! – Huske! – Mer fart! Og ikke minst; han pusler rundt og koker og braser i sandkassa. Jeg har kommet til bunns i lukingen, og tatt steget og kjøpt disse hagemøblene som jeg har siklet på i årevis. Og så har jeg funnet på en fantastisk tre-i-en-løsning! Problem nr 1: Snegler, og snegler liker Problem 2: Løvetann (som jeg synes egentlig er en fin blomst, men det blir såååå maaaange av dem). Og så er det det at jeg føler at det kan bli litt vel pensjonistaktig å fjerne løvetann fra PLENEN. Helt til jeg kom på at jeg kan sette blomsterløk i hullene etter løvetennene, og da ble det plutselig moro. Utenfor kjøkkenvinduet har vi masse gamle Scillaer som blomstrer veldig tidlig. Når de blomstrer har vi ikke kommet helt i gang med hagelivet. Og det er her vi står over for Problem 3: De blomstrer uten at vi ser noe særlig til dem. Jeg leste en gang en bok om spesielle hager i Norge. En av dem var Sigrid Undsetts Bjerkebæk (se linken!!!). Der var hele plenen full av Scillaer. Jeg har ønsket meg det siden, da ser man dem fra vinduene og det er så pent! Det supre med Scillaene er at de blomstrer FØR man har begynt å klippe plenen. Blått i blått blant kvist og tørt gress fra i fjor. Nå har jeg flyttet en god del av dem. Hurra! God vår, med eller uten hageglede! [På bildet ses  vårt eget Japankirsebærtre i full blomst slik den ser ut akkurat nå!]

3 tanker om “Vidunderlige tid og {SCILLA}

  1. Så koselig hage du har Ellen, litt italia følelse fikk jeg..Koselig med blomster, ja ønsker meg blomstereng..Du får kose deg videre, nyte våren og livet..

    Liker

  2. Det er en hage her på Moi som også er blått i blått hver vår, kjempeflott.Det såg riktig idyllisk og koselig ut på bildet, tenker du koser deg der ja;) her blir det lite hagearbeid, er ikke så glad i det og trives best på terassen…. har et bitte lite bed som får en omgang et par ganger i løpet av sesongen, og plenene klipper mann og barn. Ellers blir det noen krukker på terassen. Men i år skal vi være bortreist 1 mnd så tror jeg dropper det meste da. Kos deg i hagen;)

    Liker

  3. Huff, det blir lite hagearbeid her i gården…men får trøste meg med at jeg er i samme situasjon som du var i for et par år siden…Vet jo ikke helt om hageånden kommer over meg når Henny blir større, men vi får se…Imponert over det treet deres!

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s